perjantai 4. joulukuuta 2020

DIY: virkkaa helppo joulutähti


Perinteisemmän askartelun sijaan myös virkkaamalla voi valmistaa kaikenlaisia joulukoristeita – ja vieläpä suht helposti! 😊 Nämä joulutähdet voi ripustaa vaikkapa kuusen oksille tai mihin vaan mistä uupuu jouluinen tunnelma. Eli lankakerä toiseen käteen ja virkkuukoukku toiseen – valmista on noin tunnissa! 😊
Virkattu joulutähti

  1. Virkkaa 6 kjs, yhdistä ps:lla lenkiksi.
  2. Virkkaa lenkkiin 3 kjs + 19 p. Yhdistä lopuksi piilosilmukalla.
  3. 1 kjs, 1 ks seuraavaan pylvääseen, jätä välistä 1 p ja virkkaa seuraavaan pylvääseen 3 p, 3 kjs, 3p. *Jätä 1 p välistä ja virkkaa seuraavaan pylvääseen 1 ks, jätä 1 p välistä ja virkkaa seuraavaan pylvääseen 3 p, 3 kjs, 3 p*. Jatka samalla ohjeistuksella kerros loppuun, päätä piilosilmukalla. Tässä kohtaa pitäisi tähden muoto jo hahmottua.
  4. Tee seuraavaan kahteen pylvääseen piilosilmukat. Seuraavaan pylvääseen 3 kjs ja sitä seuraavaan 1 p. Silmukkalenkkiin 3 p, 3 kjs, 3p. *2 p ja jätä välistä seuraavat pylväät ja virkkaa 2 p silmukkalenkkiä edeltäviin pylväisiin. Silmukkalenkkiin 3 p, 3 kjs, 3 p*. Jatka kerros loppuun, päätä piilosilmukalla.
  5. Muutoin sama kuin kohdassa 4, mutta silmukkalenkin jälkeen (3p, 3 kjs, 3p) tuleekin 2 p, 1 pp ja 1 ks. Sitten väliin jäävät silmukat ja taas silmukkalenkistä lukien 4:ään seuraavaan pylvääseen päinvastaisessa järjestyksessä eli ensin 1 ks, 1 pp ja 2 p. Sitten silmukkalenkki 3 p, 3 kjs, 3p. Jatka kerros loppuun.
  6. Virkkaa lopuksi jollain jouluisella värillä reunaan kerros kiinteitä silmukoita.
  7. Yhdistä pieni puupallo ja koristenauha langalla ja neulalla, pujottele sopivan silmukkareiän kautta.

 

 
2 kommenttia: