kotiliesi

keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Itsenäisyyspäivän gluteeniton kakku


Itsenäisyyspäivän kakussa on puhtaasti kyse väreillä leikittelystä: sininen ja valkoinen kohtaavat juhlateeman mukaisesti 😊. Loput on sitten itsestä kiinni, että haluaako panostaa tuntitolkulla hommaan vai mennä vähän kevyemmän konseptin kautta. Tässä ei nyt varsinaisesti tuota kevyttä puolta ole missään muodossa. Itse kakkuna toimii gluteenittomaksi leivottu tuhti juustokakku 😊 ja koristeissakin on sisältöä!

Mutta kuten sanottua, valinta on vapaa! Tätä toisaalta kelpaa kyllä napostella samalla kun katselee vuoden suosituinta tv-ohjelmaa! 😊


Kakkupohja (G + L)


  • 100 g voita (L)
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun voita / juoksevaa margariinia (L)
Vuoan jauhotukseen gluteenitonta jauhoseosta



Täyte (G + L)


  • 1 prk Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton, L)
  • 50 g voita / juoksevaa margariinia (L)
  • 1 dl kuohukermaa (L)
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 3 munaa



1.      Voitele ja jauhota irtopohjaisen pyöreän vuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja.

2.      Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

3.      Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle.
4.      Paista kakku 175 asteisen uunin alatasossa 50-60 minuuttia.
5.      Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen koristelua.



Koristelu:

  • 3 dl tomusokeria
  • Valmis tuubi sinistä sokerikuorrutetta
  • 2 tl tummansinistä elintarvikeväriä
  • Sinisiä ja valkoisia koristeita (karkkia, suklaata, marenkeja…)

Sekoita tomusokeri, valmis sokerikuorrute ja elintarvikeväri. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, riippuen koostumuksesta (juoksevaa / liian kiinteää). Valuta seos hiljalleen kakun päälle tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään. Lisää valintasi mukaan loput koristeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti