Ehkä
joillekin on jo selvinnyt tämä mandariini-klementiini-satsuma -mysteeri eli kuka
kukin on ja miksi 😊, mutta jos jostain syystä on vielä
tiedonvajausta niin tiivistettynä näin: mandariini on se alkuperäinen
pikkusitrus ja klementiini sekä satsuma risteytettyjä tuotoksia. Jos syvemmin
haluaa tutustua aiheeseen niin Kotiliesi on muun muassa kirjoittanut aiheesta, kurkkaa lisää täältä.
Sitten
näihin donitseihin. Koska pikkusitrukset ovat talvikauden juttu niin päätin
hieman jatkojalostaa asiaa leivonnaisten muodossa. Ja miksipä ei uunidonitsit? 😊 Helppo valmistaa ja aina maistuvaa!
Donitsit uunissa (G + L) 14 kpl
0,5 dl öljyä
2 klementiiniä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutukseen
3 klementiinisiivua (mehuksi)
1 dl tomusokeria / valmista kuorrutetta
Nonparelleja
Kuori klementiinit ja tee niistä mehua käyttämällä esim. tehosekoitinta ja sen jälkeen siivilöimällä nesteen erikseen. Yhdistä keskenään sitten klementiinimehu, öljy, muna, sokeri, kardemumma ja kaneli. Mittaa omaan kulhoonsa loput kuivat aineet ja sekoita keskenään. Siivilöi kuivasekoitus nesteiden päälle ja sekoita samalla kevyesti.
Voitele donitsipelti ja pursota taikinaa jokaiseen koloon hieman alle puoleen väliin saakka. Paista uunissa 200 asteessa 6-10 minuuttia. Ota donitsit uunista ja anna jäähtyä hetken ennen kuorruttamista.
Kuorruttaminen
Purista klementiinisiivuista mehu esim. halkaisemalla veitsellä toinen pää auki. Sekoita tomusokerin tai valmiin kuorrutteen (valkoinen / oranssi) kanssa, kunnes lopputulos on sopivan tönkköä. Kasta donitsit kuorrutteeseen, ripottele päälle nonparelleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti