torstai 3. tammikuuta 2019

Gluteenittomat klementiinidonitsit


Ehkä joillekin on jo selvinnyt tämä mandariini-klementiini-satsuma -mysteeri eli kuka kukin on ja miksi 😊, mutta jos jostain syystä on vielä tiedonvajausta niin tiivistettynä näin: mandariini on se alkuperäinen pikkusitrus ja klementiini sekä satsuma risteytettyjä tuotoksia. Jos syvemmin haluaa tutustua aiheeseen niin Kotiliesi on muun muassa kirjoittanut aiheesta, kurkkaa lisää täältä


Sitten näihin donitseihin. Koska pikkusitrukset ovat talvikauden juttu niin päätin hieman jatkojalostaa asiaa leivonnaisten muodossa. Ja miksipä ei uunidonitsit? 😊 Helppo valmistaa ja aina maistuvaa!



Donitsit uunissa (G + L) 14 kpl

0,5 dl öljyä
2 klementiiniä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutukseen
 

3 klementiinisiivua (mehuksi)
1 dl tomusokeria / valmista kuorrutetta
Nonparelleja

Kuori klementiinit ja tee niistä mehua käyttämällä esim. tehosekoitinta ja sen jälkeen siivilöimällä nesteen erikseen. Yhdistä keskenään sitten klementiinimehu, öljy, muna, sokeri, kardemumma ja kaneli. Mittaa omaan kulhoonsa loput kuivat aineet ja sekoita keskenään. Siivilöi kuivasekoitus nesteiden päälle ja sekoita samalla kevyesti.

Voitele donitsipelti ja pursota taikinaa jokaiseen koloon hieman alle puoleen väliin saakka. Paista uunissa 200 asteessa 6-10 minuuttia. Ota donitsit uunista ja anna jäähtyä hetken ennen kuorruttamista.

Kuorruttaminen


Purista klementiinisiivuista mehu esim. halkaisemalla veitsellä toinen pää auki. Sekoita tomusokerin tai valmiin kuorrutteen (valkoinen / oranssi) kanssa, kunnes lopputulos on sopivan tönkköä. Kasta donitsit kuorrutteeseen, ripottele päälle nonparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti