kotiliesi

sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Helpot gluteenittomat rieskat


Jos rieskaleivän määritelmäksi riittää, että leipä on ohutta ja sitä ei ole nostatettu hiivalla niin tällä mennään! 😊 Tässä ei ole perunaa eikä vehnää, mutta toisaalta hapantuotteena kermaviiliä ja koostumuksen parantamiseksi juustoraastetta ja pari kananmunaa. Suht ohuita uunipellille taputeltuja lätysköjä, tarviiko enempää selostaa? 😊 Ainiin, toki gluteenittomana!


Gluteenittomat rieskat (n. 10 kpl)



  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • ½ dl öljyä
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 kananmunaa


Yhdistä kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää öljy, kermaviili ja munat, sekoita nopeasti. Taputtele pyöreitä lätysköjä uunipellille, käytä apuna jauhoja. Voitele munalla, pistele haarukalla ja sihtaa vielä vähän jauhoja päälle. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti