1. Muoto on juuri se, minkälaiseen muottiin taikinan laitat. Ja muottejahan riittää kaikenmuotoisia!
2. Kakkupohjan voi käyttää uunin kautta tai tehdä ilmankin!
3. Koristelua rajoittaa vain oma mielikuvitus. Kaikki on tehtävissä!
Itse suosin kakkupohjana kunnon juustokakkua, gluteenittomana ja uunissa valmistuvaa. Se ei petä koskaan ja koristeluksi käy mikä vaan. Tässä siis ohje tuohon kakkuun ja kuvia jo valmistuneista tuotoksista!
Kakkupohja
(G + L)
- 100 g voita (L)
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1,5 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun voita / juoksevaa margariinia (L)
Vuoan jauhotukseen gluteenitonta jauhoseosta
Täyte (G +
L)
- 1 prk Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton, L)
- 50 g voita / juoksevaa margariinia (L)
- 1 dl kuohukermaa (L)
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl perunajauhoja
- 3 munaa
- Voitele ja jauhota irtopohjaisen pyöreän vuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja.
- Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista kakku 175 asteisen uunin alatasossa 50-60 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen koristelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti