sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Valloittavan vaaleanpunainen Rocky Road + pari vinkkiä


Rocky Road eli suklaa, jonka joukkoon on sekoitettu vaahtokarkkeja ja lisäksi vaikkapa pähkinöitä, muroja, rusinoita, karkkeja … mitä vaan ”pikkutilpehööriä” 😊. Tuon ulkomailta meille rantautuneen suklaahömpötyksen historiasta ei sen enempää – nyt suklaata sulattamaan ja upottamaan sekaan kaikkea hässäkkää! 😊

Vinkki nro 1: kaksi 100 gramman suklaalevyä on oikeastaan aika vähän. Jos tosissaan haluat tehdä paaaaaaljon suklaata niin varaa ainakin 3-4 levyä.

Vinkki nro 2: miksi sen suklaan pitää olla joko valkoista tai ruskeaa? Tee vaikka vihreää! 😊 Elintarvikevärit kehiin!

Vinkki nro 3: osta ja käytä valmiiksi pienikokoisia vaahtokarkkeja. Niitä isoja on tosi tahmaista leikellä pienemmiksi .

Vinkki nro 4: suklaa sulaa suht helposti ja nopeasti kun käytät apuna vedenkeitintä. Tarvitset kaksi muovikippoa: toiseen keitetty vesi, toiseen suklaa – ja nämä laitat sisäkkäin. Siinä ajassa kun odottelet keittolevyn lämpiämistä niin tämä homma on jo hyvässä vauhdissa! 😊 Äläkä kaada keitettyä vettä heti pois, vaan tarvittaessa voit notkistaa suklaan uudelleen mikäli se hetkittäin menettää ”parhaan teränsä”.

 

Rocky Road -suklaalevy (n. 20 cm x 15 cm)

  • 2 levyä valkosuklaata (200 g)
  • Elintarvikeväriä (punainen)
  • Kourallinen vaahtokarkkeja
  • Kourallinen riisimuroja
  • Muita karkkeja, esim ranskalaisia pastilleja
  • Pinkkejä/vaaleanpunaisia koristerakeitaSulata suklaa kattilassa/vesihauteessa/mikrossa. Anna jäähtyä hieman ja lisää elintarvikeväriä, aluksi pari tippaa. Sekoita ja lisää väriä saavuttaaksesi halutun sävyn.

Leikkaa vaahtokarkit saksilla pienemmiksi paloiksi (tai käytä valmiiksi sopivan pieniä). Sekoita suklaan joukkoon kaikkia muita paitsi koristerakeita. Jätä jokaista lajia hieman loppukoristelua varten.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele päälle vielä vähän kaikkia, mukaan lukien koristerakeita ja painele kiinni suklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin verran. Irrota vuoasta ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi.


Kuka sanoi, että Rocky Road -suklaan pitää olla jonkin tietyn väristä? ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti