kotiliesi

lauantai 12. joulukuuta 2020

DIY: käsityötarvikelaatikon tuunaus


 
Tavoite: löytää tarpeeksi iso laatikko käsityötarvikkeille, langoille ja keskeneräisille käsitöille.
 
Vaatimus 1: laatikossa pitää olla hyvin sulkeutuva kansi (mielellään lukitusvarauksella).
Vaatimus 2: laatikon pitää kestää ydinsota, taaperoikäinen lapsi ja koira.

Motonetin "autotallihenkinen" laatikko ajaa asiansa myös käsityöihmisen tarpeissa! ☺
 
Ja laatikko löytyi kuin löytyikin Motonetista 😊, vieläpä kohtuulliseen 40 euron hintaan. Kun on nimittäin päässyt käymään niin, että vanha käsityölaatikko on auttamatta liian pieni ja toisekseen taaperoikäinen keksi alkaa availla sitä.

Motonetin laatikossa on vain yksi miinuspuoli; se on ”vähän sellainen autotallihenkinen”, eikä lähtökohtaisesti istu olohuoneen sisustukseen. Laatikko antaa ymmärtää, että sieltä kaivetaan pikemminkin joku AK-47 eikä sateenkaarenvärisiä lankakeriä... 
 
Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen, sillä otin käyttöön ”joka-käsityöihmisen-tuunauskeinot” 😊. Eikun virkkaamaan laatikolle vähän nättiä ylle niin kelpaa katsella!

Virkattu päällinen ja muovi ottavat kiinni toisiinsa hyvin liimattavan tarranauhan avulla.
 
Laatikon kannen päälle on siis virkattu siksak-virkkauksella päällinen. Ohje tähän löytyy esimerkiksi täältä.

Laatikon sivupinnoille olen kiinnittänyt virkattuja afrikankukkia. Niihin löytyy ohje esimerkiksi täältä

Ja taas mahtuu! ☺
 
Kiinnitykseen käytin liimattavaa tarranauhaa. Koska tuunattuja koristeita ei ole tarkoitus repiä irti, roikottaa, retuuttaa tai muuten ”höykyttää” (koira ja lapsi saattavat olla eri mieltä…) niin kyseisen ratkaisun pitäisi kestää. 

Antoisia tuunaushetkiä! 😊
 
EDIT: tämä laatikko on nyt ollut käytössä parisen vuotta - enkä muuten vaihtaisi pois! Sinne mahtuu todella hyvin kaikki jämälankakerät, pienimuotoisemmat keskeneräiset käsityöt sekä muut perustarvikkeet (virkkuukoukkuja, sukkapuikkoja, sakset, neuloja, muistiinpanovihko, ompelulankaa, nappeja, neppareita, helmiä...) ☺.

Joten mikäli sinullakin on edelleen se söpö pieni rottinkikori langoille ja puikoille ja tuntuu ettei se riitä, ehkä on aika siirtyä ns. nextille levelille - ja se on tässä! ☺

6 kommenttia: