perjantai 15. maaliskuuta 2019

Herkkäunisia, anyone?


Olen todella huono nukkumaan jos vähänkään jostain kuuluu jotain ääntä. Korvatulppia olen öisin käyttänyt niin kauan kuin muistan. Satunnaisia öitä silloin tällöin olen ollut ilman, mutta kerta kaikkiaan pienikin melu (saati suurempi!) häiritsee unta ja nukahtamista pahasti.

Periaatteessa ongelmaa ei olisi, jos saisin nopeasti unen päästä takaisin kiinni. Mutta ei, se ei mene niin. Yleensä hereille säpsähtämisestä seuraa mahdollisesti pitkäkin valveilla olo – aivot alkaa miettiä kaikenlaista tehtyä ja tekemätöntä – ja loppuyö menee usein ”hämärän rajamailla”. Vaadin siis täyden hiljaisuuden, jotta voin nukahtaa ja nukkua. Kamalaa, tiedetään. Ja hankalaa. Onneksi en enää asu kerrostalossa ja suuremman osan elämästänikin olen asunut omakoti- tai paritalossa. Uni on itselleni sen verran olennainen osa jaksamista, että siitä en mielellään tingi. Keskimäärin 8 tuntia unta tai seuraava päivä menee ns. reisille.

Paketista löytyi koko "systeemi" koottuna + ylimääräinen korvapehmukepari. ☺

Joskus pelkät korvatulpatkaan eivät vain riitä; ja  nekin toisinaan lähtevät pois paikoiltaan. Vastaavasti jos olen ”ruuvannut” ne liian tiukkaan, alkaa jossain vaiheessa yötä korvakäytäviä särkeä. Seurauksena tulee nyppäistyä tulpat vekeen. Joo mikäs siinä, kunhan ympäristö on täysin hiljainen – ja usein näin onkin 😊. Jo jonkin aikaa olen kitkutellut yhdistelmällä korvatulpat + kuulosuojaimet. Kyllähän se melua blokkaa ihan kivasti, mutta kuulosuojaimet nukkuessa… No te tiedätte ketkä ovat kokeilleet. Kovat muovikupit molemmin puolin päätä suorastaan nauravat nukkumisergonomialle – ja aamulla on niska ja hartiat kipeänä. Voi kunpa joku olisi keksinyt jonkinlaiset pehmeät kuulokkeet yöksi, joita voisi nukkuessa käyttää 😊. Ja joku muuten on!

Näyttää kovalta, mutta on yllättävän pehmeää ja taipuisaa materiaalia!

Viime kesänä olin tarttumassa tähän tilaukseen ensimmäistä kertaa. Suomessahan näitä ei kukaan myy. No, eipä mitään, netistä on tullut tilattua pitkin maailmaa, joten se ei olisi este. Aikani surffailin, etsin ja tutkin. Aika monessa nettikaupassa luki ”sold out” eli onko tuote noinkin suosittu? Homma jotenkin jäi, kitkuttelin korvatulpilla ja tarvittaessa kuulosuojaimilla. Sitten sain taas ahaa -elämyksen: rakennan (käsityöihmisenä) sellaisen kuulosuojainvärkin itse! Tilasin irrallisia ääneneristyspehmukkeita ja ”kuulosuojainkuppeja” – joo tästähän tämä lähtee! 😊 Niin no, ne ovat vielä paketeissaan ja ei vaan ole saanut aikaiseksi – ja mitä näitä nyt on .

Lämmittelin tätä asiaa uudelleen. Siis mukavat ääntä eristävät kuulosuojaimet, joiden kanssa voi nukkua. Tiesin jo tästä Hibermate – nimikkeestä, joten Googlen avustuksella etsimään lähin mahdollinen tuotteen toimittaja, joka lähettää myös Suomeen. Ja niin tilaus lähti. Tilasin perjantaina, systeemi toimitettiin kotiovelle maanantaina – joskus hei onnistuu!!! 😊

Here we go, totuuden hetket käsillä. Kuuluuko mitään?

Tässä kohtaa hypätään ajassa sen verran eteenpäin, että voin sanoa viettäneeni monta yötä ”nämä päässä” – ja mikä parasta, ne muuten toimivat! Eikä ole niskat vääränä, vaikka olisit nukkunut missä asennossa tahansa. Nämä eivät korota päätä tyynyn kanssa niin korkealle (epäergonomisesti) kuin vaikkapa tavalliset kuulosuojaimet. Kiitos Hibermaten pehmeyden 😊

Haluan tietenkin korostaa samaa mitä tuotteen myyjätkin – eivät nämä pelkästään kovin kummoisesti meteliä blokkaa. Vaativat lisäksi ne korvatulpat. Ja tämä on ainakin minulle ihan ok. Paketissa tuli koko hässäkkä koottuna, pientä hienosäätöä remmien kanssa. Tätähän markkinoidaan ensisijaisesti ylellisenä unimaskina – no joo tulee siinä semmoinenkin, mutta suurempi merkitys on pehmeillä kuulosuojaimilla, joiden kanssa voi nukkua. Lisäksi paketista löytyi säilytyspussukka ja yksi ylimääräinen pari korvapehmukkeita. Mikäli olet siis herkkäuninen – huono nukahtamaan ellei ole täysin hiljaista – niin tämä systeemi hankintalistalle! 😊


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tais olla joko Amazon tai Ebay... Jos googlettaa tolla Hibermate -nimellä niin löytyy! 🙂

   Poista
 2. Millä nimellä löysit ääneneristyspehmukkeita? Etsin pientä vaimenninta sänkakuulokkeisiin, joissa pienin äänenvoimakkuus on liian pieni ja seuraava liian suuri, bluetooth-kuulokkeista löytyy näitä ei-portaattomasti säädettäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että olen käyttänyt sekä Hibermate että ear muffs 🤔. Toivottavasti löydät etsimäsi! 👍

   Poista