torstai 11. huhtikuuta 2019

Gluteenittomat suklaasarvet pääsiäispöytään

Mämmin ja suklaamunien sijaan (tai lisäksi) voi pääsiäisen kahvipöytään valmistaa jotain erikoisempaa. Löysin taannoin pakastealtaasta Vuohelan Herkun gluteenittoman rahkavoitaikinan. Koska gluteenittomat voisarvet ovat edelleenkin voittamaton haaste, päätin kokeilla tätä tuotetta. Ja koska pääsiäinen on oven takana, tein "pääsiäisversion" eli sisuksiin suklaamuna (pieni).

Tämä oli uutuus ainakin minulle - ja positiivinen yllätys maultaan ja leivottavuudeltaan.
Gluteeniton taikinahan ei koskaan tule vetämään vertoja vehnäiselle, joten odotukset eivät varsinaisesti olleet kovin korkealla. Maussahan ei mitään vikaa ole, mutta ulkonäkö on näissä se ikuinen murheenkryyni. Toisaalta ne kauniisti kohonneet täydelliset voisarvet vaan ovat visuaalisesti kauniita ja näyttäviä, pakkohan niihin on verrata vaikka ei saisi. Noh, jos tästä mielikuvasta pääsee yli ja toteaa, että ainakin tuote on gluteeniton ja laktoositon ja sitä voi myös syödä... Ehkä tässä pärjätään!

Koko homman idea eli pieni suklaamuna upotetaan sarven sisuksiin. ☺

Gluteenittomat suklaasarvet

  • 1 pkt rahkavoitaikinaa (ota sulamaan 2-3 tuntia ennen valmistusta)
  • 1 muna voiteluun
  • Raesokeria
  • Pursotettavaa elintarvikeväriä (tässä vihreää ja keltaista)


Kauli gluteenittomia jauhoja ja taikinapyörää apuna käyttäen taikinasta pitkulaisia kolmioita. Laita sisälle suklaamuna ja rullaa kiinni aloittaen leveästä päästä. Asettele uunipellille ja voitele munalla. Paista n. 12 minuuttia 225 asteessa. Koristele halutessasi elintarvikeväreillä ja raesokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti