*Sisältää ei-maksettua tuotesijoittelua.*
Pitihän se otsikossa jo mainita, että kyseessä eivät ole
perinteiset korvapuustit. 😊 Mutta tässä kohtaa lienee selityksen paikka?
Noh, sain taannoin käsiini / tuliaisena Wanhan Kanalan leivontaseossarjaan
kuuluvan valmiin pannukakku-kuiva-aineseoksen. Niin mikä ihmeen Wanha Kanala?
Wanha Kanala on juhlatila, kotileipomo, kahvila ja tilapuoti Loimaan
Niinijoella. Tästä voit tutustua lisää.
![]() |
Tätä voi näköjään käyttää myös pullien leivonnassa! ☺ |
No entäs se valmis pannukakkuainesseos? Sellaisestahan olisi
tarkoitus tehdä vissiin pannukakkua? 😊 No Jonnapa ei tehnytkään vaan teki
korvapuusteja! Koska a) ei ollut niitä muita pannukakkuun vaadittavia aineksia
kaapissa ja b) halusin tehdä korvapuusteja ja niistä tulee parempia jos käyttää
osittain leivontatarkoituksiin soveltuvia valmisjauhoseoksia. Että näin. Täytyy
vielä mainita, että harvoin on gluteeniton taikina näin helposti käsiteltävää!
Ei ollenkaan niin tarttuvaista ja ärsyttävää vaan ehdottoman positiivinen
yllätys! 😊 Ja siis kiitän / syytän tätä
pannukakkujauhoseosta!
![]() |
Ennen uuniin menoa voitelu kananmunalla ja raesokeria päälle. |
Pannukakkujauhoseosta voi aivan hyvin käyttää kaikenlaiseen
makeaan leivontaan, kunhan sen verran on kartalla, että jos seos sisältää
esimerkiksi psylliumia ja suolaa niin itse ei kannata kovin reippaasti
lisäillä. Rohkeasti vaan kokeilemaan! 😊
Gluteenittomat korvapuustit (noin 10 kpl)
- 3 dl maitoa
- 1 pss. kuivahiivaa
- 2 tl psylliumia
- 1 dl sokeria
- 1tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- 1 dl sulaa rasvaa
- 2 dl gluteenitonta pannukakkujauhoseosta
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte ja koristelu
- 3/4 dl sulaa rasvaa
- 2 tl kanelia
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 muna voiteluun
- Pinnalle raesokeria
1. Lämmitä maito. Sekoita keskenään kuivahiiva, suola ja psyllium, lisää seos maidon joukkoon ja anna turvota muutama minuutti.
2. Lisää loput aineet ja vaivaa hetki taikinakoukuilla.
3. Leivo heti pulliksi eli kauli suorakaiteen muotoinen taikinamatto n.50cm x 38cm
5. Sivele taikinamatto voisulalla, ripottele vaniljasokeri, sokeri ja kaneli. Rullaa kiinni ja leikkaa vinottain n. 3 cm levyisiä paloja. Paina pikkusormilla palat keskeltä puusteiksi.
7. Kohota pullat laittamalla pelti esim. uuniin (uunia ei päälle!) ja anna olla siellä noin 40 minuuttia. 8. Voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria
9. Paista 225 asteessa n.15min
![]() |
Välillä tavallisten ja pikapullien sijaan korvapuusteja! ☺ |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti