maanantai 13. toukokuuta 2019

Tomaattinen peltipiirakka

Mitäpä tomaateista tällä kertaa … Pizzaa? Uunimunakasta? Piirakkaa? Hmm… kyllä vaan! Ja kun kerran tehdään niin tehdäänpä ihan ei-perinteisesti – ja heitetään sekaan vielä joulukinkun rippeetkin! 😊 
 
Kuka sanoi, että piirakka pitäisi aina tehdä vuokaan? No niinpä! 😊 Itse käytin tässä valmista piirakkapohjaa, jonka kaulin leivinpaperin päällä ja kiskaisin uunipellille. Tekee sellaisen pizzamaisen fiiliksen, mutta onkin suolainen piirakka! 😊 
 
No mitä piirakan päälle? Tietysti basilikanmakuista tuorejuustoa reilusti koko pohjaan voideltuna. Ja sitten ne joulukinkun rippeet täytteeksi, samoin vähän riisi-vihannessekoitusta – ja ne tomaatit (mistä kaikki sai alkunsa). Hieman oreganoa ja juustoraastetta – kokonaisuus uuniin ja se on siinä! 😊
 
Aloita kaulimalla piirakkapohja suoraan leivinpaperin päälle. Siitä sitten hivutat pohjan uunipellille. Skipataan kokonaan piirakkavuoan käyttö! ☺

Kun piirakkapohja on kaulittu sopivankokoiseksi, se voidellaan tuorejuustolla.

Yhdistä piirakan täytteet ja ...

... levitä ne pohjan päälle.

On aika levittää pääainesosa eli tomaatit. Sitten vielä hippasen oreganoa ja juustoraastetta - ja eikun uuniin! ☺
 
Tomaattinen peltipiirakka

  • Valmis piirakkapohja (pakaste)
  • 5 tomaattia
  •  n. 100 g kinkkukuutioita (joulukinkkua kuutioituna pakastimesta)
  • 1 pss riisi-vihannessekoitusta (pakaste)
  • 1 prk basilikanmakuista tuorejuustoa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 tl oreganoa

Ota ajoissa sulamaan piirakkapohja, riisi-vihannessekoitus ja muut mahdolliset täyteainekset pakastimesta. Kauli sulanut piirakkapohja suoraan uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele piirakkapohja tuorejuustolla. Sekoita kaikki täyteaineet keskenään, levitä piirakkapohjan päälle. Viipaloi tomaatit ja levitä aiempien täytteiden päälle. Ripottele oregano ja lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti