kotiliesi

maanantai 17. kesäkuuta 2019

Pakastin tyhjäksi – marjat makeiksi herkuiksi


Nyt elellään viime hetkiä tämän asian kanssa: mikäli pakastimessa on viime kesän marjoja, on aika käyttää ne ennen kuin uutta satoa aletaan säilöä. Tästä postauksesta löydät ohjeet ja/tai linkit seuraaviin, kaikki gluteenittomina:


  • Mustikkaiset juustokakkuset
  • Karviaisjuustokakku
  • Ananas-valkosuklaa-puolukkakakku
  • Kristalliset mustikkapikapullat
  • Lakka-mustikka-valkosuklaapiirakka



Mustikkaiset juustokakkuset (G)
10 kpl


  • 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sulaa margariinia/voita/rasvaa
  • Noin 10 kpl gluteenittomia keksejä
  • ¾ dl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mustikoita (pakaste)


Murusta keksit monitoimikoneella, heitä sekaan sula rasva, kunnes lopputulos on yhtenäistä mössöä. Lusikoi taikina muffinssivuokiin, noin 1 cm pohjalle. Sekoita keskenään esim. blenderillä tuorejuusto, mustikat ja sokerit. Notkista tarvittaessa nesteellä, vaikka tilkalla maitoa. Heitä sekaan kananmunat ja anna sekoittua kunnolla. Kaada esim. kannun avulla taikinan päälle muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna olla vielä 5 minuuttia uunissa ja ota lämpö pois.

Tästä eteenpäin löydät linkit alla olevien marjaherkkujen ohjeisiin - klikkaa kuvatekstiä niin homma etenee! ☺

Karviaisjuustokakkuun voi luonnollisestikin upottaa kaikki karviaiset, joita ehkä jollakulla pakastimesta löytyy! ☺

Melkoisesta nimihirviöstä huolimatta - ananas-valkosuklaa-puolukkakakku - lopputulos on hyvänmakuista! ☺

Kristalliset mustikkapikapullat ovat nopeita valmistaa. ☺

Lakka-mustikka-valkosuklaapiirakka - mistä näitä nimihirviöitä tulee? Jokatapauksessa vaivan arvoinen leivottava! ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti