kotiliesi

lauantai 20. heinäkuuta 2019

Kantarellipizza



Pizzoja, pizzapohjia, pizzantekijöitä ja pizzansyöjiä (!) on niin moneen lähtöön, että siitä on turha alkaa avautumaan. 😊 Mutta se, että kantarelleista voi joskus tehdä muutakin kuin soppaa, kastiketta tai piirakkaa, se on jo yhden blogipostauksen arvoista! 😊

Tämä nimenomainen pizza on koostettu kantarelleista ja kaikenmaailman ”tähteistä” pitkin pakastinta ja jääkaappia. Pizzat ovat siitä erinomaisia, että niihin voi tunkea mitä vaan + juustoraastetta ja oreganoa. Se on AINA pizza! 😊


Kantarellipizza

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl juoksevaa margariinia
  • 5 dl jauhoja


Täytteet

  • 1 pieni prk tomaattipyreetä
  • 2 dl juustoraastetta
  • 200 g jauhelihaa
  • 2 dl kantarelleja
  • Muutama kirsikkatomaatti
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 1 rkl oreganoa


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet ja vaivaa taikina. Jätä kohoamaan ja valmistele muut täytteet. Kippaa sienet kuumalle pannulle ja pyörittele kunnes neste on haihtunut, laita sivuun. Heitä jauheliha pannulle ja ruskista. Raasta juusto. Leikkaa kirsikkatomaatit pienimpiin osiin. 

Käsittele taikina ja muotoile tai kauli se suurin piirtein pyöreäksi. Levitä tomaattipyree. Ripottele juustoraasteesta 2/3 tässä kohtaa. Lisää jauheliha ja tomaatit. Tähän väliin oreganoa ja sitten kantarellit. Vielä pizzamaustetta ja loput juustoraasteet. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti