lauantai 6. heinäkuuta 2019

Omppukiekot



Mitäpä näitä sen enempää mainostamaan; ovat helppoja ja nopeita tehdä. Makukin lienee kohdallaan 😊. Voi tehdä tarvittaessa gluteenittomastikin, samat alla olevat ohjeet muilta osin pätevät 😊.


Omppukiekot
Noin 12 kpl


  • 1 iso lehtitaikinalevy
  • 2 omenaa
  • ½ dl sulaa margariinia/voita
  • 2 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 muna voiteluun


Ota taikina sulamaan ajoissa. Kuori omenat, poista siemenkodat ja tee niistä raastetta. Sekoita kipossa keskenään sokeri ja kaneli. 

Kauli lehtitaikina suorakaiteen muotoiseksi, n. 20 x 35 cm. Voitele kaulittu taikina sulalla rasvalla. Levitä päälle sokeri-kaneliseos ja omenaraaste. Älä täytä ihan reunoja myöten, on helpompi rullata kiinni. Leikkaa rullasta n. 2 cm paksuisia paloja terävällä veitsellä. Asettele uunipellille ja voitele taikinaosat munalla. Ripottele päälle vielä hieman kanelia ja halutessasi raesokeria. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti