keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Pannukakku piirakkavuokaan



Miksi pannaria pitäisi aina tehdä se perinteinen uunipellillinen? Toki jos syöjiä riittää niin mikäs siinä 😊. Joskus (tai melkein aina) tilanne ei kuitenkaan ole niin vaan pienempikin määrä riittäisi. Eli tarvitaan vuoka, johon taikina kaadetaan. Paras tähän hommaan on peruspiirakkavuoka. Ja tämä esitelty taikina on juuri sopivan kokoinen 2-3 hengelle pariin syöntikertaan 😊.

Pannukakku piirakkavuokaan

  • 2 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl jauhoja (joko tavallisia tai gluteenittomia)
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl öljyä

  1. Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon puolet maidosta.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää nesteiden joukkoon sekoittaen.
  3. Lisää loput maidot, öljy ja suola sekä sokerit.
  4. Sekoita vielä hetki vispilällä ja anna turvota puolisen tuntia.
  5. Kaada taikina piirakkavuokaan ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti