keskiviikko 21. elokuuta 2019

Näin valmistat herkullisen riisifrutin itse



Tätä monien mielestä herkullista välipalaa voi valmistaa kotikutoisestikin ja tulee muuten noin puolet halvemmaksi (kyllä, tein laskelman 😊)! Tunnin vaiva kannattaa nähdä mieluummin kuin kantaa niitä ’noin euron pikkupurkkeja’ kotiin. 

Paria netin ohjetta muokkaillen syntyi tämä tuotos, jota kannattaa tehdä reilu satsi jos nälkäisiä on tarpeeksi. Eikun hilloa sekaan ja se on siinä! 😊


Itsetehty riisifrutti (määrällisesti noin keskikokoinen kattilallinen)

  • 3 dl vettä
  • 2,5 dl puuroriisiä
  • 1 l maitoa (Valion Kiehu)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 prk vispikermaa


Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Anna kiehua noin 5 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja anna hautua noin 45 minuuttia. Sekoita puuroa aina välillä.
Vaahdota vispikerma ja lisää se suolan sekä vaniljasokerin kanssa jäähtyneen puuron joukkoon. Tarjoile hillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti