perjantai 16. elokuuta 2019

Virkkaa helppo isoäidinneliösydänIsoäidinneliöhän on meille niin tuttu (ja rakas 😊) ja oletkin kenties törmännyt sen muunnoksiin: ympyrään, suorakulmioon … ja viimeistään nyt sydänmalliin. Ja ihan tähän väliin välihuomiona, että tämän postauksen otsikointi on lähimpänä oikeaa variaatiota – vai miltä sinusta kuulostavat isoäidinsydän, mummosydän, mummoneliösydän? 😊 Allekirjoittaneen mielestä ovat vähän liian konkreettisesti sitä verta pumppaavaa lihasta tarkoittavia, ja vieläpä isoäidin…

Mutta eteenpäin 😊. Itse kuvittelin johonkin pisteeseen saakka, että nämä virkatut sydämet ovat jotenkin tosi hankalia ja vaikeita tehdä. No eivät ne ole. Vähän kenkku vaihe on tuo värin vaihtojen kanssa puljaaminen ja lopulta niiden nysäpätkien päättely . Mutta lopputulos palkitsee, joten pieni mukavuusalueen ulkopuolella käväisy ei haittaa!

Lähdetään taas siitä liikkeelle, että jokainen (tottakai kaikki eikö vaan 😊) osaa isoäidinneliön perusteet (vähän kuin minkä tahansa alkeet). Jos jostain syystä ei osaa niin tästä linkistä voi homman opetella.

Käytä apuna tekemääni kuvasarjaa. Siitä pystyt katsomaan koska tulee värinvaihto ja mihin kohtaan. Itse aloitan uuden kierroksen aina nurkasta. 


Pääsääntöisesti pärjäät seuraavilla vaiheilla loppuun saakka. Värimieltymykset ja lopullinen kerrosmäärä sydämen jälkeen ovat jokaisen itse päätettävissä! 😊

  1. Virkkaa ensin neliöön pari kierrosta samalla värillä.
  2. Aloita uusi kierros ja katso missä kohtaa vaihdat väriä.
Ööh ehkä raivostuttavin vaihe käsitöiden tekemisessä?! Loputon nysälanganpätkien suo...

Tässä vielä pari vinkkiä:

Aina kun vaihdat väriä, lanka kannattaa katkaista. Vaikka lopussa on (paljon!) nysäpätkien päättelyä, tämä on silti lopulta helpoin ja siistein keino. Uskokaa pois; kokeilin ettei katkaise lankaa ollenkaan vaan yrittää ”ujuttaa” sitä nurjanpuolen kautta aina oikeaan kohtaan. Joo, tilkusta tulee tosi kuhmuinen ja outo – eikä aikaa ainakaan säästy. Vastaavasti jos kokeilet jättää edellisen kerroksen langat pitkiksi, jotta voit virkata niistä seuraavalla kerroksella, älä tee niin, ei toimi. Aikaa ei säästy yhtään, päättely on kumminkin edessä ja nurjalla puolella pyörii entistä pidempiä häiritseviä langanpätkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti