torstai 19. syyskuuta 2019

Lihaisat sadonkorjuunyytit



Taannoin vietettiin vuotuista Osta tilalta -päivää (https://ostatilalta.fi/). Päätimme käydä Salon Perttelissä Lehtonen & Suominen Mty:n tilalla. Tämän vuodesta 1991 toimineen maatalousyhtymän päätuotteita ovat tällä hetkellä juurekset kuten palsternakka, raitajuuri, keltajuuri, valkojuuri, lanttu ja punajuuri. Keskikesällä myyntituotteena on mansikka. Vuonna 2014 laajennettiin lampaiden kasvatukseen ja tällä hetkellä yhtymällä on vajaat 50 lammasta, joista saadaan lihatuotteita, taljoja ja villaa. Tutustu lisää tästä.


Mukaan tuolta tilakäynniltä tarttui satokauden kasviksia kuten kelta- ja valkojuurta sekä tilan omaa lihaa, grillimakkaraa kypsään makuun. Pyörittelin päässäni eri vaihtoehtoja aina keitoista uunivuokiin, mutta lopulta päädyin niinkin paljon säätämään ( 😊 ) asian kanssa, että tein lihaisia sadonkorjuunyyttejä. Ai miksi säätämään? Noh olin mielessäni ajattelut, että tää on sellanen tunnin homma … Juu ei ole. Tai ehkä halusin valmistaa sapuskaa rauhassa hitaampaan tahtiin? 😊 Joka tapauksessa yli kahden tunnin sessio on vaivan arvoista ja jo uunista tuleva tuoksu on lihaisan aromikas. 😊


Tässä siis ohje lihaisiin sadonkorjuunyytteihin. Itselläni on 12 kolon muffinssivuoka ja pikkuisen jäi täytettä yli (tein pienen munakkaan, joka kypsyi samalla uunissa 😊 ) eli riippuen vähän omista välineistäsi (?) niin tästä ohjeesta tulee ainakin 12 nyyttiä, ehkä muutama enemmänkin.



Lihaisat sadonkorjuunyytit (12 kpl)


  • 5 kpl voitaikinalevyjä (tai lehtitaikina)
  • 4 makkaraa
  • Satokauden kasviksia, 2-3 erilaista (tässä 1 keltajuuri ja 1 valkojuuri)
  • Noin 12 kirsikkatomaattia
  • 2 munaa
  • Yrttimaustetta
  • Suolaa
  • Juustoraastetta
  • Pizzamaustetta
  • Muna voiteluun



Ota taikinalevyt ajoissa sulamaan. Kuori ja raasta satokauden kasvikset. Kuutioi makkarat. Heitä molemmat pannulle, pyörittele noin 10 minuuttia. 

Voitele muffinssivuoan kolot. Taikinalevyistä täytyy kaksi kaulia niin, että niistä saa 3 levyä, loput voi jakaa suoraan kahtia. Paina aina yksi neliö muffinssivuoan kuppiin. Sekoita kulhossa keskenään kasvis-makkarakuutioseos, 2 munaa ja sekä ripaus suolaa ja yrttimaustetta. Jaa tasaisesti 12 osaan taikinakuppeihin. Puolita kirsikkatomaatit ja laita jokaiseen kuppiin pari puolikasta. Voitele kupin reunat munalla, ripottele päälle juustoraaste sekä ripaus pizzamaustetta ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti