keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Näin virkkaat afrikankukasta neliön – katso video- ja kuvaohjeet!Virkattua afrikankukkaa näkee pääsääntöisesti kuusikulmaisena versiona – tai kuusiterälehtisenä versiona 😊. Mikäli afrikankukasta haluaa neliön, näkee useimmiten tehtynä kahdeksanlehtisen version. Tämä onkin helppo muuntaa neliöksi 😊. Mutta entä kun haluaakin kuusiterälehtisestä neliön? Aivan, jotain täytyy tehdä erilailla. Hätä (?) ei kuitenkaan ole tämännäköinen. Tässä tulevat niin kuvalliset, video- kuin kirjoitetut ohjeet! 😊

Perinteinen afrikankukka kuudella terälehdellä. Tästä on mahdollista tehdä neliö - lue eteenpäin! ☺

Oletaan, että perusafrikankukka onnistuu (kuvassa yläpuolella). Mikäli niissä taidoissa on vajausta, voit tutustua ohjeeseen täällä.


Aloitetaan. Yleensä tässä kohtaa värinvaihto on ajankohtainen – ihan vaan, että reunavirkkaus/kukan värit korostuvat kauniisti. Itse suosin valkoista. Voit aloittaa reunavirkkauksen (lähes) mistä kohdasta vaan; helpoin on ehkä valita kohta, joka ei ole ihan heti lisäyskohdan vieressä. Itse aloitin tuosta kohdasta, johon lanka ylläolevassa kuvassa on päättynyt.


Voit katsoa myös ohjevideon miten virkataan neliö afrikankukan ympärille. 


Lisäyskohtakierros = tehdään 4 ”kulmakohtaa”, jotta saadaan aikaiseksi neliö. Tällaiseen kulmakohtaan tulee silmukoiden väliin 2 ketjusilmukkaa. Jatkokerroksilla näihin kulmien lisäyskohtiin tehdään uudet lisäykset ja näin muodostuu pikku hiljaa neliö 😊.

Seuraava kierros: Virkkaa "muotoja noudattaen" eli kun tulee matalampi kohta, virkkaa siihen puolipylväitä ja kun tulee korkeampi kohta, virkkaa siihen kiinteitä silmukoita. Näin muotojen eroavaisuudet tasoittuvat. Muutoin tehdään samoihin neljään lisäyskohtaan 1 puolipylväs - 2 ketjusilmukkaa - 1 puolipylväs.  

Sitä seuraava kierros: Virkkaa jokaiseen silmukkaan puolipylväs. Lisäyskohtiin tehdään 2 puolipylvästä - 2 ketjusilmukkaa - 2 puolipylvästä.

Kun jatkat pari kierrosta vielä ympäri, alkaa neliö olla kasassa. ☺
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti