Joidenkin mielestä meneillään oleva syksy on aivan huippu
sienten osalta – toisaalla taas uutiset kertoo todella surkeasta sienisadosta.
Nooh oma mielipiteeni on ehkä jotain siltä väliltä. On nääs joskus (ennen
vanhaa 😊) ollut todella satoisia sienisyksyjä; koko
ajan saa kykkiä maan tasalla ja poimia minkä kerkee. Sitten taas on ollut näitä
”kolmen tunnin rämpimisen jälkeen kaksi kantarellia korissa” -tyyppisiä
kokemuksia. Toki riippuu taas niin monesta asiasta joista voidaan kättä vääntää
…
Sienimetsässä tuli käytyä, kohtalainen saalis
suppilovahveroita ja muutama kantarelli – tuloksena suppilovahverowokkia kasviksilla
ja nuudeleilla höystettynä. 😊
Suppiswokki
2-3 annosta
- 1 pss wokkivihanneksia
- 2 dl sieniä (suppilovahveroita, kantarelleja…)
- 1 pss nuudeleita
- 2 tl wokkimaustetta
- 1 rkl soijakastiketta
Heitä sienet pannulle ilman rasvaa ja pyörittele kunnes
neste on haihtunut. Nosta sienet hetkeksi sivuun ja kypsennä vihanneksia noin 7
minuuttia. Tällä välin voit valmistella nuudelit eli keitä vedenkeittimessä
vettä ja kaada kiehuva vesi nuudeleiden päälle. Kun vihannekset alkavat olla
kypsiä, heitä sekaan sienet, (valutetut) nuudelit ja mausteet. Pyörittele noin
5-10 minuuttia miedolla lämmöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti