kotiliesi

sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Virkkaa sympaattisia isoäidinneliösydämiä – katso ohjevideot!Kaikki alkoi (kuten yleensä 😊) jostain sykähdyttävästä käsityökuvasta, jonka näin netissä. Toi mun täytyy tehdä seuraavaksi! Noh, tämä projekti koki kyllä ylä- ja alamäkiä – etenkin tilkkujen kiinnitysvaiheessa … Jotenkin meikäläiseltä puuttuu sellainen tietynlainen hahmotuskyky mitä tulee erimuotoisten säännöllisten kuvioiden yhdistämiseen. Okei, mielessäni kuvittelen että juu noin se menee, eikun virkkaamaan. Kun sitten tulee se tilkkujen koordinoimisen aika niin olenkin ihan pallo hukassa 😊. Näitäkin sydäntilkkuja yritin ensin yhdistellä parilla muulla tavalla kunnes tajusin ettei muuten toimi. Mä en vaan tajua. Ja toisekseen olisi pitänyt osata virkata sellaisia ”osakappaleita”, jotka olisi tulleet reunoihin – ja niitä tietysti olisi ollut vaikka minkälaisia isoäidinkuusikulmiosydämen-neljäsosan-yläreuna… whaaat ?! Ei riitä rahkeet siihen.

Mutta sain kuin sainkin valmiiksi jotain, tavallaan hyvin tuttua 😊. Isohko kuusikulmiomatto, jossa on nyt sitten näitä sydämiä yhdistetty. Kivahan tästä tuli 😊, mutta seuraavaksi täytyy virkata taas jotain vähän ”vapaampaa” eikä näin koordinoitua. 

Sain myös ensimmäistä kertaa aikaiseksi videoida ohjeen (aplodit 😊), joten toivottavasti siitä on apua. Paras olisi, jos osaat/haluat/viitsit hyödyntää videoita ja tekstiä. Oikeastaan pelkästään jommankumman käyttö voi olla epäloogista. Videoita katsellessa ymmärtää tietyt kohdat ”ai noin se meneekin” ja vastaavasti toiste päin 😊.


Videoilla ei valitettavasti ole mitään ääntä (tai siis jos volat laittaa kaakkoon niin saattaa kuulla hentoista koiran valitusta kun emäntä ei keskitykään koiraan vaan virkkaamiseen…). Yritin parilla videolla selostaa tapahtumia tyyliin ”nyt tulee pylväs ja tähän isoäidinneliötilkkujuttuun sitten tämmöinen ketjusilmukkakaari, eikun siis … ja nyt otamme tämän (syvä pitkä hiljaisuus kun unohdin sanan virkkuukoukku) ööh puikon tästä käteen … ” Poikki suosiolla ja sovitaan, että ehkä joskus tulevaisuudessa sitten selostan vielä sanallisesti 😊.


Isoäidinneliösydän Isoäidinkuusikulmion virkkaus

  • Ensin virkataan isoäidinkuusikulmio. Luo 6 ketjusilmukkaa, yhdistä lenkiksi piilosilmukalla. Virkkaa lenkkiin 6 kpl 2 pylvään sarjoja, jokaisen 2 pylvään väliin aina 2 ketjusilmukkaa.
  • Sama tällä kierroksella: jokaiseen edellisen kierroksen muodostamaan pylväsvälikköön uudet pylväät eli 2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, 2 pylvästä. Pylvässarjojen väliin aina 1 ketjusilmukka. Alkaa muodostua 6 kulmaa.
  • Sama toistuen paitsi joka toiseen välikköön 2 pylvästä (ja pylvässarjojen väliin 1 ketjusilmukka). Isompiin pylväsväliköihin jälleen 2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, 2 pylvästä.
Isoäidinneliösydämen ensimmäisen sakaran virkkaus

  • Älä päätä lankaa. Siirry piilosilmukan avulla yhteen kulmavälikköön. Luo seuraavanlainen sarja: 3 ketjusilmukkaa, 1 pylväs, 2 ketjusilmukkaa – 2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa – 2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa – 2 pylvästä, 1 ketjusilmukka. Kiinnitä alkuperäisen kuusikulmion seuraavaan välikköön yhdellä kiinteällä silmukalla. Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja hyppää seuraavaan välikköön, kiinnitä taas yhdellä kiinteällä silmukalla ja pidä lanka tiukalla. Käännä työ.
  • Virkkaa yksi ketjusilmukka ja siirry seuraavaksi muodostuneeseen välikkökohtaan (kts videolta) ja virkkaa siihen 2 pylvästä. Jokaiseen edellisellä kierroksella muodostuneeseen pylväsvälikköön uudelleen samat pylvässarjat eli 2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, 2 pylvästä. Kolmannen pylväsvälikön jälkeen virkkaa 2 pylvästä edellisen kierroksen ja tämän kierroksen kulmakohtaan (kts videolta). Kiinnitä tämä kierros seuraavan välikkökohdan yläreunaan piilosilmukalla (kts video). Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja siirry seuraavaan välikköön, kiinnitä kiinteällä silmukalla. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja käännä työ. Näiden kolmen ketjusilmukan oikealla puolella on ”kulmavälikkö”, jossa siis 2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, 2 pylvästä. Ota työ pois virkkuukoukulta ja vie koukku väliköstä sisään (kts video). Poimi uudelleen silmukka välikön kautta ja tee piilosilmukka. Virkkaa 1 kiinteä silmukka ja tee seuraavaan välikköön 2 pylvästä, 1 ketjusilmukka. Siirry taas eteenpäin ja virkkaa viimeinen kierros.
  • Kun olet virkannut viimeisimmän kierroksen pylväskulmakohdan, muodostuu vasemmalle puolelle 2 välikköä. Virkkaa kumpaankin 2 pylvästä, 1 ketjusilmukka. Lopeta kierros yhdistämällä piilosilmukalla seuraavaan kulmavälikköön.Isoäidinneliösydämen toisen sakaran virkkaus

  • Kts videolta toisen sakaran oikea aloituskohta. Lanka on katkaistu edellisen kierroksen lopuksi. Virkkaa toisen sakaran aloituskohdasta lähtien samoilla ohjeilla kuin ensimmäisenkin sakaran kohdalla (toista siis kohdat 4-6, paitsi lanka on katkaistu, joten samalla värillä jatketaan, mutta uudelle langanpätkällä.
  • Lopuksi voit vielä virkata kiinteitä silmukoita sydämen ympäri, tulee siistimpi. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti