sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Hurjat Halloweenherkut x 3



Lokakuun lopussa vietettävä juhlapäivä on Suomessa … nooh vähän sellainen ”vietetään nyt meilläkin kun Amerikassakin”. Ei ole niin sanotusti lyönyt läpi suuresti – tai sellainen fiilis ainakin itselläni on. Jonkin verran lehdissä mainostetaan teeman mukaisia vaatteita ja reseptejä, mutta ei se nyt sentään mikään joulu ole! 😊 Kymmenen vuoden päästä tilanne voi olla aivan toinen.

Jos kuitenkin ajattelit juhlistaa tätä juhlapäivää vaikka leipasemalla jotain niin tässä kolme erilaista, suht helppoa ja ulkoisesti karmivaa vaihtoehtoa! 😊


  • Gluteenittomat muumio-lakritsimokkapalat
  • Gluteenittomat hämismuffinssit
  •  Gluteenittomat dirt cupcaket


Gluteenittomat muumio-lakritsimokkapalat ovat sympaattisella tavalla pelottavia. ☺

Gluteenittomat muumio-lakritsimokkapalat (pellillinen)
  • 150 g sulaa voita/juoksevaa margariinia
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl lakritsijauhetta (esim. Urtekram Luomu lakritsijauhe)

Kuorrutus

  • 7 kpl lakritsipatukoita  (esim. Kick)
  • 2 dl kuohukermaa

Koristelu (Huom! Tarkista tuotteiden gluteenittomuus ja valitse jokin muu tarvittaessa)

  •  Nonparelleja
  • Marabou Crisp -patukoita
  • Valkoista elintarvikegeeliväriä
  • Valmiita leivontasilmiä


  1. Lisää sulaan voihin/margariiniin sokeri ja munat, sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa taikinaan, sekoita.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä uunista tullessa.
  3. Tee lakritsipatukoista pienempiä paloittelemalla ja laita kattilaan. Kaada mukaan kuohukerma ja keitä seosta kunnes se on yhtenäistä.
  4. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele nonparelleilla.
  5. Laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi niin että kuorrutus jähmettyy. Leikkaa paloiksi. Laita mokkapalan päälle Crisp -patukka (yhdessä paketissa kaksi patukkaa). Levitä päälle geeliväri (huom! ei jääkaappikylmänä) ja kiinnitä silmäpari.


Halloween-hämikset valloittavat ruokapöydän! ☺


Gluteenittomat hämähäkkimuffinssit
9 kpl (isot muffinssivuoat)


  • 100 g sulaa voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 100 g rouhittua tummaa suklaata

Sekoita voi, sokeri, munat ja maito. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja sekoita aiempien kanssa. Lisää lopuksi rouhittu suklaa kevyesti lusikoimalla taikinan joukkoon. Jaa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Koristelu
  • 1 dl kaakaotomusokeria
  • 2 rkl vettä
  • Tummia nonparelleja (tai suklaahippuja tms.)
  • Karkkeja silmiksi
  • Lakunauhaa (gluteenitonta)


Tee kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi. Lusikoi muffinssien päälle ja heti perään ripottele nonparellit. Valmista silmät karkeista ja samoin lakunauhoista jalat, kiinnitä hämiksen vartaloon (eli muffinssiin 😊)


Maan matosia puskee mullasta suoraan syötäväksi.☺


Dirt cupcakes (gluteeniton, noin 10 kpl)
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl juoksevaa margariinia/sulaa voita (L)
  • 1,5 dl vaniljajogurttia (L)
  • 2 munaa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään omassa kipossaan ja muut aineet omassaan. Yhdistä seokset. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Tee tomusokerista, kaakaojauheesta ja vedestä ”liimamainen sekoitus”: ruokalusikalliset tomusokeria ja kaakaojauhetta sekä sopiva loraus vettä; sekoita. Valuta seosta lusikalla muffinssin päälle, ”liimaa” madot (ja muut mahdolliset örkit) kiinni ja ripottele päälle murskattuja pipareita eli ”multaa” (tässä gluteenittomat piparit). 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti