sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Gluteeniton valkosuklaapuolukkakakku


Tässä oiva kakkuidea juhlapöytään! 😊 Mikäli pakastimesta löytyy puolukoita etkä keksi niille kohdetta, tässä se on! 😊 Tämä kakku on valmistettu gluteenittomasti, mutta jauhovalinta on vapaa, samoin kuin koristelutyyli.


Gluteeniton valkosuklaapuolukkakakku
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1,5 dl mantelijauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 1 dl sulaa voita/rasvaa/margariinia
  • ½ prk maitorahkaa

Kakkuvuoan voiteluun rasvaa
Gluteenittomia korppujauhoja

Sekoita keskenään kuivat aineet. Kaada esim. tehosekoittimeen kaikki nestemäiset aineet ja pyöräytä nopeasti. Yhdistä kuivien kanssa ja sekoita. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa, laita päälle pala leivinpaperia loppuajaksi.

Pinnan kuorrute

  • 1 dl (pakaste)puolukoita
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa ja survo puolukat soseeksi. Yhdistä tomusokeri ja puolukkasurvos, sekoita. Kaada ensin jäähtyneen kakun päälle tomusokeri-puolukkasurvos ja vasta sitten sulanut valkosuklaa ohuena nauhana. Vetele veitsellä kuvioita oman maun mukaan – tai sotke kaikki keskenään. Ripottele halutessasi muita koristeita (nonparelleja yms.) Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti