Tämä on jälleen sitä aikaa vuodesta kun joka tuutista tulee
kaikkea jouluun liittyvää – eritoten lahja- ja leivontaosastoilla. Eikai siinä,
tämä postaus on (taas) yksi sellainen. 😊 Nämä joulutorttutikut eivät ole mikään uusi
innovaatio, mutta ehkäpä kuitenkin riittävän erilainen tapa valmistaa
torttutaikinalevyistä joulun alla jotain. 😊 Sen verran hommaan tuli kikkailua, että
täytteenä sai toimia aprikoosimarmeladi ja koristeina/lisämausteina raesokeri
ja kaneli. Päätä itse peittoavatko nämä perinteiset tortut vai onko näillä
loppupeleissä mitään tekemistä koko torttujen kanssa…
![]() |
Valmis taikinalevy kaulitaan hieman suuremmaksi. |
![]() |
Ei ole pakko käyttää luumumarmeladia. ☺ |
![]() |
Tikkuja voi varioida raesokerilla ja kanelilla ennen uuniin laittoa. |
Joulutorttutikut (n. 15 kpl)
- 1 pkt torttulevyjä
- 1 prk mitä tahansa paistonkestävää marmeladia/hilloa
- Raesokeria
- Kanelia
- Muna voiteluun
Ota torttulevyt ajoissa sulamaan. Kauli jokainen niin, että
pituutta tulee lisää lähes kaksinkertaisesti. Leikkaa taikinapyörällä levy puoliksi. Voitele marmeladilla toinen puolikas, jätä reunoihin puolisen senttiä
tyhjäksi; ei sotke niin paljon kiertovaiheessa 😊. Asettele toinen kaulittu taikinalevyn
puolikas voidellun päälle. Leikkaa saksilla pituussuunnassa kolme siivua. Venytä
hieman yhtä siivua ja ala kiertää molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Painele
päätyjä hieman mykkyrälle, että tikku pysyy kasassa uunissa. Voitele lopuksi
munalla, ripottele päälle raesokeria ja kanelia. Paista 225 asteessa noin 15
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti