maanantai 9. joulukuuta 2019

Joulutorttutikut



Tämä on jälleen sitä aikaa vuodesta kun joka tuutista tulee kaikkea jouluun liittyvää – eritoten lahja- ja leivontaosastoilla. Eikai siinä, tämä postaus on (taas) yksi sellainen. 😊 Nämä joulutorttutikut eivät ole mikään uusi innovaatio, mutta ehkäpä kuitenkin riittävän erilainen tapa valmistaa torttutaikinalevyistä joulun alla jotain. 😊 Sen verran hommaan tuli kikkailua, että täytteenä sai toimia aprikoosimarmeladi ja koristeina/lisämausteina raesokeri ja kaneli. Päätä itse peittoavatko nämä perinteiset tortut vai onko näillä loppupeleissä mitään tekemistä koko torttujen kanssa…

Valmis taikinalevy kaulitaan hieman suuremmaksi.

Ei ole pakko käyttää luumumarmeladia. ☺

Tikkuja voi varioida raesokerilla ja kanelilla ennen uuniin laittoa.

Joulutorttutikut (n. 15 kpl)


  • 1 pkt torttulevyjä
  • 1 prk mitä tahansa paistonkestävää marmeladia/hilloa
  • Raesokeria
  • Kanelia
  • Muna voiteluun

Ota torttulevyt ajoissa sulamaan. Kauli jokainen niin, että pituutta tulee lisää lähes kaksinkertaisesti. Leikkaa taikinapyörällä levy puoliksi. Voitele marmeladilla toinen puolikas, jätä reunoihin puolisen senttiä tyhjäksi; ei sotke niin paljon kiertovaiheessa 😊. Asettele toinen kaulittu taikinalevyn puolikas voidellun päälle. Leikkaa saksilla pituussuunnassa kolme siivua. Venytä hieman yhtä siivua ja ala kiertää molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Painele päätyjä hieman mykkyrälle, että tikku pysyy kasassa uunissa. Voitele lopuksi munalla, ripottele päälle raesokeria ja kanelia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti