kotiliesi

perjantai 13. joulukuuta 2019

Valmista itse helppo riisisuklaa



Mietitkö kenties sellaisia asioita kuin päiväkodin/kerhon/koulun/yhdistyksen joulumuistamiset? Kyllä vaan, sekin on ajankohtainen asia muun jouluhössötyksen keskellä! 😊 Itselläni on näistä edellä mainituista muistamisista kovin vähän kokemusta, mutta (toivon mukaan) ideoita senkin edestä. Tässä siis yksi sellainen! 😊 Kääri itsetehty riisisuklaa lopuksi vielä patukoina pakettiin ja koristele nätisti – kas vaan, siinä valmis ja nätti muistaminen! 😊

Alkuperäinen idea on Kaakao kermavaahdolla -blogista ja tätä on hieman muokattu siitä.


Riisisuklaa (vuokaan, koko n. 39 x 28 cm)


  • 250 g kookosrasvaa
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 2,5 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl suklaakeksimuruja
  • 9 dl riisimuroja


Koristelu


  • 50 g valkosuklaata
  • 3 joulupiparia



Sulata kookosrasva. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut tomusokeri ja kaakaojauhe. Yhdistä isommassa kulhossa riisimurot, suklaakeksimurut ja kookosrasva-tomusokeri-kaakaojauheseos. Sekoita ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Valmista koristeluseos eli murskaa valkosuklaa ja joulupiparit. Ota vuoka jääkaapista ja ripottele päälle koristeluseos. Laita takaisin jääkaappiin jähmettymään.

Halutusta käyttötarkoituksesta riippuen leikkaa vaikkapa noin suklaapatukan kokoisiksi paloiksi, päällystä sellofaanilla ja koristelunauhalla. Liimaa päälle asiaankuuluvia tarroja. 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti