Jostain syystä meillä omenoiden menekki vaihtelee hyvin
paljon …. 😊 Välillä hedelmäkulho ammottaa tyhjyyttään,
toisinaan havahtuu siihen, että jottai tars tehrä ettei tule ruokahävikkiä.
Tämä piirakka on tuollaisen hetken ansiota 😊. Ylimääräisiä omenoita, mitäpä niistä
tekisi. Peruspiirakat, muffinssit, pullat kokeiltu. Missä mittakaavassa jaksan/kerkiän
nähdä vaivaa. Noh, tämä on sellainen tunnin homma, sisältäen paistoajan.
Valmispohjalla mennään ja kiva tehdä välillä erilainen täyte 😊.
Mikäli käytät valmista piirakkapohjaa (tässä murotaikina)
niin älä päästä huoneenlämpöiseksi asti, helpompi käsitellä eikä murene heti!
Omareita ei kannata koko pussia käyttää, niitä meinaan on siinä aika paljon … Tuommoinen
rapiat kakskyt kappaletta riittää 😊.
Omar-kuorrutteinen omenapiirakka
Valmis murotaikinapohja
Täyte:
- 4 isohkoa omenaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 20 kpl Omar-makeisia
Kuori omenat, lohko ja pilko pienemmiksi. Mittaa loput
täyteainekset omenoiden kanssa kattilaan ja keittele hiljalleen miedolla
lämmöllä. Valmistele samalla piirakkapohja muotoilemalla se vuokaan. Kun täyte
alkaa olla hieman tönkköä, kaada se pohjan päälle. Paista 175 asteessa
n. 35-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti