tiistai 14. tammikuuta 2020

Omar-kuorrutteinen omenapiirakkaJostain syystä meillä omenoiden menekki vaihtelee hyvin paljon …. 😊 Välillä hedelmäkulho ammottaa tyhjyyttään, toisinaan havahtuu siihen, että jottai tars tehrä ettei tule ruokahävikkiä. Tämä piirakka on tuollaisen hetken ansiota 😊. Ylimääräisiä omenoita, mitäpä niistä tekisi. Peruspiirakat, muffinssit, pullat kokeiltu. Missä mittakaavassa jaksan/kerkiän nähdä vaivaa. Noh, tämä on sellainen tunnin homma, sisältäen paistoajan. Valmispohjalla mennään ja kiva tehdä välillä erilainen täyte 😊.

Mikäli käytät valmista piirakkapohjaa (tässä murotaikina) niin älä päästä huoneenlämpöiseksi asti, helpompi käsitellä eikä murene heti! Omareita ei kannata koko pussia käyttää, niitä meinaan on siinä aika paljon … Tuommoinen rapiat kakskyt kappaletta riittää 😊Omar-kuorrutteinen omenapiirakka

Valmis murotaikinapohja

Täyte:

  • 4 isohkoa omenaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 20 kpl Omar-makeisia


Kuori omenat, lohko ja pilko pienemmiksi. Mittaa loput täyteainekset omenoiden kanssa kattilaan ja keittele hiljalleen miedolla lämmöllä. Valmistele samalla piirakkapohja muotoilemalla se vuokaan. Kun täyte alkaa olla hieman tönkköä, kaada se pohjan päälle. Paista 175 asteessa n. 35-40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti