kotiliesi

keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Helppo ja rapea makaronipelti



Jos tavallinen makaronilaatikko munamaitoineen ei uppoa – tai muuten perinteinen makaronilaatikko kaipaisi mielestäsi vaihtelua, tässä se on: uunipellille irtomakaronia ja jauhelihaa! 😊 Joukkoon voit halutessasi heittää kasviksia – tai olla heittämättä. Tämä versio rakastetusta ikiklassikosta on yhtä helppo ja nopea valmistaa kuin se perinteinenkin. Bonuksena rapsakka suutuntuma! 😊

Makaronipelti (3-4 annosta)

  • 1/2 pss perusmakaronia
  • 300 g jauhelihaa
  • Pari isoa porkkanaa/muutama pienempi
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 lihaliemikuutio
  • Juoksevaa margariinivalmistetta


Keitä makaronit lähes kypsiksi suolatussa vedessä, jossa mukana lihaliemikuutio. Valuta makaronit ja ota keitinliemestä talteen noin kahvikupillinen. Suikaloi/pienennä porkkanat ja pehmennä niitä keittämällä vedessä n. 10 minuuttia. Ruskista jauheliha, mausta jauhelihamausteella loppuvaiheessa.

Yhdistä lähes kypsät makaronit, pehmenneet porkkanat ja ruskistettu jauheliha isossa kulhossa, sekoita ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle talteen otettua lihalientä niin ettei lopputulos kuitenkaan ui liemessä. Pursota vielä juoksevaa margariinivalmistetta sinne tänne pellin päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia + loput 10 minuuttia 225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti