kotiliesi

lauantai 22. helmikuuta 2020

Omppupiirakka makealla kuorrutteella



Omenapiirakoista löytyy niin monta versiota kuin on tekijöitä – toisilla on se vakio ”mummon vanhalla ohjeella tehty” – jotkut sen sijaan ovat avoimia myös uusille vaihtoehdoille. 😊 Tämä edustaa jälkimmäistä – ja tosiaan ei ole tarkoitus dissata kenenkään omppupiirakoita, jokainen on taatusti hyvää! 😊
 
Tämän omppupiirakan kuorrute sai alkunsa jo aiemminkin tutuksi tulleista ”jämäaineksista”. Sinänsähän on väärin kutsua mitään ruokaa tai elintarviketta jämäksi, mutta tarkoitan siis jämäaineksella ruokatuotetta, joka on lähes parhaat päivänsä nähnyttä ja uhkaa joutua roskikseen. Tosin meillä on se periaate, ettei ruokaa heitetä roskiin vaan jatkojalostetaan niin pitkälle kuin voidaan. Tässä siis yksi esimerkki sellaisesta! 😊

Kulhossa on omppuja, jotka ovat jo tovin siellä pyörineet, samoin yksi ruskeansävyiseksi muuttumassa oleva banaani. Hyllyssä on puolikas pussillinen Omar -kermakaramelleja. Niin että voisko nää jotenkin yhdistää? Joo kyllä voi! 😊Vähän mutkia oikaisten valmiilla piirakkapohjalla mennään, joten tekemiseen ei mene tuhottomasti aikaa (ja vaivaa).


Omppupiirakka makealla kuorrutteella
Pyöreä piirakkavuoallinen


  • Valmis pyöreä piirakkapohja
  • 3 isohkoa omenaa
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1 muna
  • ½ dl sokeria
  • n. 20 kpl Omar -kermakaramelleja
  • 1 banaani
  • 1 dl kuohukermaa (vesikin käy)
  • Kanelia


Mittaa neste kattilaan ja sulata Omar-karkit. Sekoita joukkoon muussattu banaani, anna tekeytyä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä. Yhdistä kulhossa kermaviili, muna, sokeri ja kuorrutesekoitus, vatkaa hetki sileäksi. Kuori ja lohko omenat. Kauli piirakkapohja pyöreään vuokaan ja täytä omenalohkoilla. Kaada päälle täyte ja ripottele kanelia. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Omenalohkot kätkeytyvät makean kermaisen täytteen sisuksiin. ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti