kotiliesi

keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Herkuttele gluteenittomalla jauheliha-focaccialla



Vähän jotain erilaista, mutta ei kuitenkaan liian erikoista ja vaikeaa. Tämä leipä kuuluu samaan kategoriaan kuin vaikkapa munakasrulla tai jauhelihapannari – tarvittaessa täyttävä ruoka, joka toimii myös naposteltavana. 😊 Focaccia itsessään on jo melko tuhtia leipää ja vielä kun höystää sen jauhelihalla ja juustolla niin kumma jollei nälkä lähde! 😊 Olen aiemminkin leiponut gluteenitonta focacciaa, silloin nokkos-versiona. Siihen voit tutustua täältä. Pian meinaan on taas käsillä tuo trendikäs villiyrttikausi, jolloin muun muassa nokkosia voi hyödyntää kivasti ruoanlaitossa. 😊


Gluteeniton jauheliha-focaccia

  • 1 pss kuivahiivaa
  • 4 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl sokeria
  • ½ dl juoksevaa margariinia
  • 5 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta (tässä Vuohelan Herkun)


Leivän päälle

  • 100 g jauhelihaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
Painele kohonneeseen taikinaan kuoppia öljyyn kastetulla sormenpäällä.


Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja liuota hieman kädenlämpöä lämpöisempään veteen. Lisää suola, sokeri, margariini ja osa jauhoista. Vatkaa taikinakoukuilla ja lisää pikku hiljaa loput jauhot.

Voitele vuokaan tuleva leivinpaperi oliiviöljyllä ja kumoa taikina sen päälle. Peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

Ruskista jauheliha ja raasta juusto valmiiksi. Painele taikinaan öljytyllä sormella kuoppia. Ripottele kuoppiin ja taikinan päälle jauhelihaa ja juustoraastetta. Pirskota oliiviöljy ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti