maanantai 30. maaliskuuta 2020

Nopeat perunarieskat


Perunarieskoista – tai mistään rieskoista – on vähän outoa käyttää termiä ”helpot rieskat”, koska siis onko olemassa vaikeita rieskoja? 😊 Ja jos on niin millaisia ja kuinka pitkäkestoisia työvaiheita mahtaa sisältää? Rieskojen idea kun on valmistua nopeasti ja maistua hyvältä. 😊 Sen nämä kyllä tekevät. Aloituksesta leivän haukkaukseen menee noin tunti. Hyödynnä vaikka tähteeksi jäänyt perunamuussi tai valmista jauheesta tätä tarkoitusta varten. 😊


Perunarieskat
Noin 18 kpl


 • 4 dl perunamuussia
 • 2 munaa
 • 1 tl suolaa
 • ½ dl öljyä
 • 2 dl hiivaleipäjauhoja
 • 1 dl vehnäjauhoja


Voit käyttää joko tähteeksi jäänyttä perunamuussia tai valmistaa jauheesta. Tässä on käytetty jauheesta valmistettua. Käytännössä siis vedenkeittimellä keitetty n. 4 dl vettä, johon sekoitettu muussijauhe (1 pss). Annetaan hieman jäähtyä, mutta ei tarvitse olla huoneenlämpöistäkään. Kunhan nyt ei sormia polta leivottaessa.

Sekoita keskenään perunamuussi, munat, suola, öljy ja jauhot. Itse vatkasin vielä taikinakoukuilla hetken. Muotoile jauhotetulla alustalla ensin palloksi ja siitä taputtele littanaksi pellille. Pistele vähän haarukalla ja sihtaa jauhoja päälle. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.


2 kommenttia:

 1. Tänään tekoon. Joskus raastan myös porkkanaa joukkoon, tulee maukkaampaa. Porkkana on yleisruoka meillä, menee lähes kaikkeen ruoanlaittoon, ei sentään pullataikinaan, vielä, joskus ehkä kokeilenkin :D

  VastaaPoista
 2. Jep, porkkana toimii näissä myös hyvin! :) Voishan sitä pullataikinaankin laittaa, käytetäänhän porkkanaa myös kakussa ja piirakassa... :)

  VastaaPoista