kotiliesi

sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Nyhtöleipä tomaattipestolla



Nykyään on kovin trendikästä nyhtää kaikkea! 😊 Nyhdetään kauraa, possua, kanaa, pullaa, hirveä, nautaa … ja leipää. 😊 Nyhtö -sanan varsinainen merkitys, kiskomalla irrottaminen, on ihan  oiva keino ainakin leivän kohdalla. Eikun nyhtämään! Tämän valmistus kestää 20 minuuttia, ja siinä on mukana paistoaika. Ehkä tämä on uusi lauantai-illan uunilenkki?


Nyhtöleipä


  • 1 leipä (esim pyöreä sekaleipä/maalaisleipä/ranskanleipä…)
  • 1 prk tomaattipestoa (n. 190 g)
  • 1,5 dl juustoraastetta


Leikkaa leipä ikään kuin siivuiksi, mutta älä ihan pohjaa myöten. Tee pinnalle ruudukkomainen kuviointi. Täytä kolot pestolla ja juustoraasteella, kuitenkin suht helläkätisesti, ettei leipä hajoa kappaleiksi tässä kohtaa 😊. Kääri folioon, nosta uunipellille tai vuokaan ja paista 200 asteessa ensin 10 minuuttia. Tämän jälkeen avaa folio ja paista vielä 5 minuuttia. Ja sitten nyhtämään sitä leipää! 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti