Nykyään on kovin trendikästä nyhtää kaikkea! 😊
Nyhdetään kauraa, possua, kanaa, pullaa, hirveä, nautaa … ja leipää. 😊
Nyhtö -sanan varsinainen merkitys, kiskomalla irrottaminen, on ihan oiva keino ainakin leivän kohdalla. Eikun
nyhtämään! Tämän valmistus kestää 20 minuuttia, ja siinä on mukana paistoaika.
Ehkä tämä on uusi lauantai-illan uunilenkki?
Nyhtöleipä
- 1 leipä (esim pyöreä sekaleipä/maalaisleipä/ranskanleipä…)
- 1 prk tomaattipestoa (n. 190 g)
- 1,5 dl juustoraastetta
Leikkaa leipä ikään kuin siivuiksi, mutta älä ihan pohjaa
myöten. Tee pinnalle ruudukkomainen kuviointi. Täytä kolot pestolla ja
juustoraasteella, kuitenkin suht helläkätisesti, ettei leipä hajoa kappaleiksi
tässä kohtaa 😊. Kääri folioon, nosta uunipellille tai
vuokaan ja paista 200 asteessa ensin 10 minuuttia. Tämän jälkeen avaa folio ja
paista vielä 5 minuuttia. Ja sitten nyhtämään sitä leipää! 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti