En pidä sellaisten leivonnaisten leipomisesta, joiden
kypsymistä ei voi koko ajan tarkkailla uunin ikkunan läpi. Ja kyllä, nämä ovat
oikeastaan juuri sellaisia. 😊 Mutta jos koet kanssani samaa ärsytystilaa,
hätä ei ehkä ole kuitenkaan minkään näköinen – nimittäin kuka on käskenyt
käyttää kakkutikkarimuotin päällysosaa? No ohje kai periaatteessa, mutta … Jos
nyt ei takerruta pikkuseikkoihin NIIN nämä gluteenittomat munkkipallot voi
tehdä myös vain pohjaosaa käyttäen. Ja rohkeimmat tuplaavat taikinan ja käyttävät
päällysosaa siinä rinnalla valmistaen 40 munkkipalloa!! 😊
Teknisestihän jos ei käytetä sitä päällysosaa niin aivan
pallojahan nämä eivät ole. Tämänkin voi kiertää niin, että uunista tullessaan
pallukoita voi vielä vähän muotoilla – anna siis jäähtyä hetki ja
helläkätisesti muokkaat mieleiseksesi lopputuloksen! 😊
Mitään ongelmaa ei tietenkään ole jos koet
kakkutikkarimuotin kivaksi käyttää sellaisenaan etkä välitä mitä uunissa
tapahtuu kunnes munakello soi …
Nämä siis paistetaan uunissa ja kakkutikkarivuoka olisi hyvä
olla olemassa. Mikäli tosiaan haluat käyttää vuoan molempia puoliskoja
varsinaisen taikinan paistamiseen niin muista tuplata ohjeessa olevat
ainemäärät! 😊
Hyvää Vappua & viettäkää se hillitysti ja hallituksen
ohjeita noudattaen! 😊
Gluteenittomat munkkipallot (20 kpl)
- 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- ¾ dl maitoa
- ½ dl öljyä
- 1 muna
Jälkikäsittelyyn juoksevaa rasvaa,
erikoishienoa sokeria ja kanelia.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Yhdistä
keskenään maito, öljy ja muna. Sekoita lopuksi kaikki tasaiseksi. Pursota
taikinaa jokaiseen kakkutikkarimuotin koloon. Paina kansiosa päälle ja paista
175 asteessa 8-10 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla päällä olevasta reiästä.
Anna jäähtyä vielä hetki muotissaan. Irrota sitten munkkipallot. Voitele
kevyesti sulalla rasvalla ja kasta seokseen, jossa sokeria ja kanelia (sokeria
½ dl ja kanelia 1 rkl).
testataan
VastaaPoistaSuosittelen 😁😁
Poista