kotiliesi

keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Gluteenittomat munkkipallot uunissa



En pidä sellaisten leivonnaisten leipomisesta, joiden kypsymistä ei voi koko ajan tarkkailla uunin ikkunan läpi. Ja kyllä, nämä ovat oikeastaan juuri sellaisia. 😊 Mutta jos koet kanssani samaa ärsytystilaa, hätä ei ehkä ole kuitenkaan minkään näköinen – nimittäin kuka on käskenyt käyttää kakkutikkarimuotin päällysosaa? No ohje kai periaatteessa, mutta … Jos nyt ei takerruta pikkuseikkoihin NIIN nämä gluteenittomat munkkipallot voi tehdä myös vain pohjaosaa käyttäen. Ja rohkeimmat tuplaavat taikinan ja käyttävät päällysosaa siinä rinnalla valmistaen 40 munkkipalloa!! 😊

Teknisestihän jos ei käytetä sitä päällysosaa niin aivan pallojahan nämä eivät ole. Tämänkin voi kiertää niin, että uunista tullessaan pallukoita voi vielä vähän muotoilla – anna siis jäähtyä hetki ja helläkätisesti muokkaat mieleiseksesi lopputuloksen! 😊

Mitään ongelmaa ei tietenkään ole jos koet kakkutikkarimuotin kivaksi käyttää sellaisenaan etkä välitä mitä uunissa tapahtuu kunnes munakello soi … 

Nämä siis paistetaan uunissa ja kakkutikkarivuoka olisi hyvä olla olemassa. Mikäli tosiaan haluat käyttää vuoan molempia puoliskoja varsinaisen taikinan paistamiseen niin muista tuplata ohjeessa olevat ainemäärät! 😊

Hyvää Vappua & viettäkää se hillitysti ja hallituksen ohjeita noudattaen! 😊

Gluteenittomat munkkipallot (20 kpl)


  • 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ¾ dl maitoa
  • ½ dl öljyä
  • 1 muna

Jälkikäsittelyyn juoksevaa rasvaa, erikoishienoa sokeria ja kanelia.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Yhdistä keskenään maito, öljy ja muna. Sekoita lopuksi kaikki tasaiseksi. Pursota taikinaa jokaiseen kakkutikkarimuotin koloon. Paina kansiosa päälle ja paista 175 asteessa 8-10 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla päällä olevasta reiästä. Anna jäähtyä vielä hetki muotissaan. Irrota sitten munkkipallot. Voitele kevyesti sulalla rasvalla ja kasta seokseen, jossa sokeria ja kanelia (sokeria ½ dl ja kanelia 1 rkl).


2 kommenttia: