Eli kansankielellä kinkkuhyrrät, kinkkukierteet,
kinkkurullat … Rakkaalla pikkusuolaisella on monta nimeä! 😊
Vähän hienostuneempaa lopputuloksesta saa kun lihan osaa näyttelee prosciutto
eli italialainen, suolattu ja ilmakuivattu kinkku. Tavallisen
tarjousjuuston sijaan voi mukaan raastaa Le Gruyère AOP -nimellä
kulkevaa aromikasta kovaa, kypsytettyä juustoa. Sekaan vielä pari silputtua
paprikaa ja ripaus yrttimaustetta – ei ihan huono kombinaatio! 😊
Sopii syötäväksi lauantai-illan saunan
jälkeen – tai virallisempaan cocktail-tilaisuuteenkin. Toimii myös eväänä missä
tahansa syömingeissä: ei sotke eikä tarvitse aterimia. Niin ja ihan varmasti
nälkäkin lähtee. 😊
![]() |
Peruskinkkukierteistä tulee himpun verran hienostuneempia, kun käytät Le Gruyére AOP juustoa ja ilmakuivattua kinkkua. Makukombinaatiokin toimii! ☺ |
Prosciutto-hyrrät (16 kpl)
- Iso lehtitaikinalevy
- 1 pkt Le Gruyère AOP-juustoa (200 g)
- 1 pkt ilmakuivattua kinkkua (9 siivua)
- 2 paprikaa
- Yrttimaustetta
- 1 muna voiteluun
Kauli taikinasta levy, n. 30 x 40 cm. Silppua
paprikat ja raasta juusto. Levitä taikinalevylle tasaisesti kinkkusiivut.
Levitä seuraavaksi paprikasilppu ja lähes kaikki juustoraaste. Ripottele päälle
yrttimaustetta. Rullaa isoksi rullaksi ja leikkaa terävällä veitsellä n. 2 cm
kiekkoja. Asettele uunipellille oikeinpäin, voitele munalla ja ripottele loput
juustoraasteet. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
![]() | |
Levitä ilmakuivatut kinkkusiivut kaulitun taikinan päälle. |
![]() | |||||||
Hyrrät menossa uuniin... |
![]() |
... ja uunista tarjolle! ☺ |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti