kotiliesi

lauantai 11. huhtikuuta 2020

Helppoa ja nopeaa pikkusuolaista: prosciutto-hyrrät



Eli kansankielellä kinkkuhyrrät, kinkkukierteet, kinkkurullat … Rakkaalla pikkusuolaisella on monta nimeä! 😊 Vähän hienostuneempaa lopputuloksesta saa kun lihan osaa näyttelee prosciutto eli italialainen, suolattu ja ilmakuivattu kinkku. Tavallisen tarjousjuuston sijaan voi mukaan raastaa Le Gruyère AOP -nimellä kulkevaa aromikasta kovaa, kypsytettyä juustoa. Sekaan vielä pari silputtua paprikaa ja ripaus yrttimaustetta – ei ihan huono kombinaatio! 😊 

Sopii syötäväksi lauantai-illan saunan jälkeen – tai virallisempaan cocktail-tilaisuuteenkin. Toimii myös eväänä missä tahansa syömingeissä: ei sotke eikä tarvitse aterimia. Niin ja ihan varmasti nälkäkin lähtee. 😊

Peruskinkkukierteistä tulee himpun verran hienostuneempia, kun käytät Le Gruyére AOP juustoa ja ilmakuivattua kinkkua. Makukombinaatiokin toimii! ☺

Prosciutto-hyrrät (16 kpl)


  • Iso lehtitaikinalevy
  • 1 pkt Le Gruyère AOP-juustoa (200 g)
  • 1 pkt ilmakuivattua kinkkua (9 siivua)
  • 2 paprikaa
  • Yrttimaustetta
  • 1 muna voiteluun


Kauli taikinasta levy, n. 30 x 40 cm. Silppua paprikat ja raasta juusto. Levitä taikinalevylle tasaisesti kinkkusiivut. Levitä seuraavaksi paprikasilppu ja lähes kaikki juustoraaste. Ripottele päälle yrttimaustetta. Rullaa isoksi rullaksi ja leikkaa terävällä veitsellä n. 2 cm kiekkoja. Asettele uunipellille oikeinpäin, voitele munalla ja ripottele loput juustoraasteet. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

 
Levitä ilmakuivatut kinkkusiivut kaulitun taikinan päälle.
        
Hyrrät menossa uuniin...





... ja uunista tarjolle! ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti