kotiliesi

keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Pääsiäispuput pullataikinasta


Pääsiäinen on leivonnan suhteen yltiömakeaa suklaan kulta-aikaa. Hyvällä tavalla siis. 😊 Harva pääsiäisleivos on sellainen, joka ei ole tosi makea ja/tai suklainen. Tässä siis harvinainen poikkeus: pullataikinasta tehdyt pääsiäispuput (tai no oikeastaan pää ja korvat, mutta ei takerruta pikkuseikkoihin. 😊 ). Koristelu on sitten se makeuden mittari ja se olkoon leipojan päätettävissä!

Vink: mikäli kaipaat lisää inspiraatioita pääsiäisleivontaan, ehkäpä niitä löytyy tämän linkin takaa, jossa 5 erilaista leivontaohjetta! 😊

Vink vink: tämä on kivaa leipomista vaikka lasten kanssa! 😊


Pullataikina
(16 pientä pupua tai 8 jättipupua)

  • 1 ¾ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 muna
  • ½ tl suolaa
  • n. 4½ vehnäjauhoja
  • n. 70 g margariinia


Voiteluun:

  • 1 muna


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma ja muna. Sekoita hyvin. Lisää vähitellen vehnäjauhoja hyvin vaivaten. Lisää viimeiseksi sulatettu margariini. Kohota noin tunnin verran.

Rullaa taikinasta pitkulaisia rullia ja kieputa kuvan mukaisesti niin, että muodostuu pupun pää ja korvat. Paina pään kohtaan syvennys ja lisää siihen halutessasi voinokare. Voitele lopuksi munalla ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Koristele pienillä pääsiäismunilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti