kotiliesi

keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Nakkipiilot toimivat aina

Lisää kuvateksti

Ne ovat hyviä välipaloja, maistuvat lapsille, ovat ruokaisia ja täyttäviä, aikuisetkin tykkäävät… Kyllä; nakkipiiloilla ei voi mennä pieleen! 😊 Ja nämä voi tehdä myös gluteenittomasti kunhan vaihtaa tavallisen voitaikinan gluteenittomaan pakastetaikinaan (lehti-, rahka- tai piirakkataikinakin käy). Näitä olen joskus tehnytkin ja linkki gluteenittomiin nakkipiiloihin löytyy täältä.

 

Nakkipiilot

10 kpl

  • 1 pkt voitaikinalevyjä (5 levyä)
  • 1 pkt nakkeja (10 nakkia)
  • 10 juustosiivua (kaikki lajit käy)
  • Tomaattipyreetä
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 1 muna voiteluun
  • Seesamin- /unikonsiemeniä koristeluun

 

Jaa sulaneet voitaikinalevyt kahtia, voit kaulia vielä hieman niin nakki kääriytyy sisään paremmin 😊. Voitele jokainen voitaikinalevynpala tomaattipyreellä (n. ½ tl yhteen levynpalaan). Älä levitä ihan reunoille saakka. Höylää päälle yksi juustosiivu ja ripottele pizzamaustetta. Rullaa nakki voitaikinalevyn sisään ja painele saumakohta kiinni sormin ja asettele uunipellille saumakohta alaspäin. Tee terävällä veitsellä viiltoja rullan pintaan, voitele munalla ja ripottele halutessasi seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti