kotiliesi

torstai 23. heinäkuuta 2020

Itsetehty mannafrutti

Koska riisifruttiakin voi valmistaa itse, miksei mannafruttiakin? Ja siitä se sitten lähti! 😊 Tämä on jopa nopeampaa tehdä kuin riisifrutti eikä vaadi kuin kymmenisen minuuttia sellaista ”kriittisempää aikaa” ( = sekoitat kattilassa maitoa ettei se pala pohjaan ). Eli nyt hommaamaan maitoa, mannasuurimoita ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta! 😊

Jos se itsetehty riisifrutti kiinnostaa, siihen löytyy ohje tämän linkin takaa.


Mannafrutti (pieni kattilallinen)

  • 1 l Valion Kiehu-maitoa
  • 1 ½ dl mannasuurimoita
  • ½ tl suolaa
  • Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Keitä maito kattilassa kiehuvaksi. Sekoita hiljalleen joukkoon mannasuurimot ja anna tuotoksen kiehua kevyesti kymmenisen minuuttia koko ajan sekoitellen. Kun valmista, ota pois liedeltä ja jäähdytä altaassa, jossa kylmää vettä. Tämä pitäisi saada vähintään huoneenlämpöiseksi ennen jatkokäsittelyä. 😊

Vaahdota vaniljakastike, laita jääkaappiin odottelemaan. Kun mannapuuro on jäähtynyt, vatkaa se kuohkeaksi. Yhdistä lopuksi vatkatut puuro ja kastike ja vatkaa vielä hetken yhdessä. Tarjoile vaikkapa marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti