tiistai 25. toukokuuta 2021

Mitä jos virkkaisit maton?Uusi matto eteiseen, vessaan, kylppäriin, lastenhuoneeseen, olohuoneeseen, terassille... Miltä kuulostaisi? Toki vaatii sen työn (virkkauksen), mutta on sen arvoista! Tässä ohjeet muutamaan pienikokoiseen mattoon. Ei ole vaikeaa ja pikkumatto valmistuu suht sukkelasti! 😉


Oletko tietoinen, että afrikankukan voi virkata myös ns. tuplana? Tässä tyylissä on pari hyvää pointtia:
  • Yksi kukkatilkku valmistuu silti melko nopeasti, vaikka teetkin siihen extrakerroksen.
  • Tämä tapa tuo uutta syvyyttä perinteiseen afrikankukkaan.
  • Koska teet siihen extrakerroksen, sen koko myös kasvaa (ihanko tosi...), joten tarvitset mattoon vähemmän tilkkuja ja ainakin tuntuu, että se valmistuu nopeammin!
  • Voit käyttää kaikkia maailman värejä, mutta jos keskität värimaailman muutamaan vaihtoehtoon, huomaat miten värit kivasti toistavat ja kompensoivat toisiaan (vrt. vasemman- ja oikeanpuoleinen matto).
Eli eikun virkkaamaan afrikankukkaa tuplana!  
 

Afrikankukka tuplana tuo kivasti jotain uutta perinteiseen versioon!

Afrikankukkamatot ontelotrikoolangasta? Onnistuu ja valmistuu nopeasti! 😀Afrikankukan voi myös virkata perinteisesti - ja tehdä niistä matto!

  • Vinkki: mikäli kyllästyt kesken kaiken mattoprojektia afrikankukkiin, virkkaa sekaan muuten vaan värikkäitä kuusikulmioita! Katsoppa tarkemmin näitäkin mattoja; et ehkä ensisilmäyksellä huomannut, että seassa on muitakin?

Virkkaa näitä "haluamasi maton verran" ja neulo tilkut yhteen oikealta puolelta.

Perinteisen afrikankukan virkkaus toimii aina! Ujuta sekaan halutessasi myös tavallisia kuusikulmioita.


Jos haluat vähän jotain erilaista, mutta kuitenkin tuttua, virkkaa yksi iso jättikokoinen afrikankukka! Sillä siitä pääsee - ja näyttää muuten upealta isompanakin!

  • Vinkki: itse olen todennut, että näissä toimii parhaiten Novitan Strömsö ontelotrikookude. On tasapaksuista, pehmeää ja helppo työstää!


Yksi iso afrikankukka - ja se on siinä! Ei tilkuilla pelaamista ja lopputulos on yhtä upea!


Ja on täällä vielä jotain niillekin, jotka oikeasti etsivät jotain UUTTA JA HAASTAVAA. Kokeileppa virkata isoäidinneliösydänmatto! Kivaa kun vauhtiin pääsee!

  • Isoäidinneliösydän on muodoltaan haastava - noin niinkuin ajatuksena kun niitä on virkannut monta ja ne pitäisi yhdistää. Jos siis keksit jonkun uuden ja kivan tavan yhdistää niin vinkkaa myös tännepäin!

Haasteita etsimässä? Löytyi!

Alapuolella samalla tekniikalla tehty matto, mutta pätkävärjätyistä langoista. Niillekin kannattaa muuten antaa mahdollisuus! Lue lisää molemmista alla olevan linkin kautta! 👍


Pätkävärjätyistä langoista voi virkata muutakin kuin tumput tai villasukat. 👆

Ja viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä; virkattu pompom-matto! Kai tekin muistatte vielä tuon "langan", joka oli täynnä niitä pehmeitä pallukoita? Hetken huumassa siitä virkattiin huiveja kuin viimeistä päivää. Sitten se trendi vaan jotenkin loppui ja unohtui. Jos sinulta kuitenkin löytyy kaapin kätköistä pompom-lankaa, anna sille uusi elämä matossa! 😊 Voin kertoa, että tämä matto jos mikä on ihanan pehmeä jalkojen alla - ja ei se pöllömmän näköinenkään ole! 😁

 
Tämä matto "kätkee sisäänsä" niin pompom-langat kuin ontelotrikoolankakerien jämät! 😮

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti