maanantai 31. elokuuta 2020

DIY: suloiset sydänavaimenperätHyödyllistä käsityöprojektia vailla? Ehdottaisin, että otat tämän työn alle seuraavaksi! 😊 Nämä sydämenmuotoiset avaimenperät valmistuvat hetkessä, ovat kauniita ja hyödyllisiä.

Tarvitset:

 • Erivärisiä lankoja, pienetkin jämäkerät riittävät.
 • Erilaisia koristehelmiä, joissa luonnollisesti pujotusreikä keskellä.
 • Hieman täytevanua (riippuu montako sydäntä teet…).
 • Avaimenperärinkuloita.

*Vinkki: voit vaihdella värejä mielesi mukaan vaikka kesken sydämen. 😊

*Vinkki: jos voit jo tässä vaiheessa vaikuttaa käyttämiesi helmien pujottelureiän kokoon, tee se. Suomeksi siis valitse mieluummin sellaisia helmiä, joissa on sen verran iso pujottelureikä että voit käyttää samaa lankaa kuin varsinaisen sydämen virkkauksessa. Ohuella langalla ”pelailu” vain ärsyttää eikä se ole kovin kestävä valinta avaimenperän kiinnityslangaksi.

*Vinkki: omasta mielestäni on helpompaa aloittaa avaimenperäosuuden tekeminen nimenomaan siitä avaimenperästä, EI siis niin, että pujotat ensin langan sydämen yläosasta ja siihen helmiä ja avaimenperärinkula… Vaan rinkula, siihen lanka, siihen helmiä ja sitten vasta kiinni sydämeen. 😊


Tämä sydämen ohje ei ole minun keksintöni vaan se löytyy täältä (mutta tälle on olemassa vieläkin alkuperäisempi ohje…).

Tässä siis samainen ohje: 

 1. Tee sormen ympäri aloituslenkki ja virkkaa siihen seuraavasti: 2 kjs, 3 pp, 4 p, 1 pp, 4 p, 3 pp. Virkkaa lopuksi vielä 2 kjs ja kiristä sydämen keskikohta niin ettei keskelle jää reikää. Päätä kerros piilosilmukalla sydämen ”keskireikään”.
 2. Virkkaa 1 ks edellisen kerroksen kahden kjs:n ali. 2 ½p seuraavaan silmukkaan, 3 ½p seuraavaan silmukkaan, 2 ½p seuraavaan silmukkaan, 1 ½p seuraavaan kolmeen silmukkaan, 2 ½p seuraavaan silmukkaan. Nyt ollaan sydämen kärjessä ja siihen silmukkaan 1 ½p, 1 p, 1 ½p. 2 ½p seuraavaan, 1 ½p seuraavaan kolmeen silmukkaan, 2 ½p seuraavaan silmukkaan, 3 ½p seuraavaan silmukkaan, 2 ½p seuraavaan silmukkaan. Lopuksi 1 ks ja päätä piilosilmukalla aloituskohtaan.
 3. Virkkaa 1 ks seuraavaan kahteen silmukkaan. *1 ks seuraavaan silmukkaan, 2 ks seuraavaan silmukkaan.* Toista *_* vielä 2 kertaa. 1 ks seuraavaan 6 silmukkaan. 3 ks seuraavaan silmukkaan (ollaan sydämen kärjessä), 1 ks seuraavaan 6 silmukkaan. *2 ks seuraavaan silmukkaan, 1 ks seuraavaan silmukkaan.* Toista *_* vielä 2 kertaa. 1 ks seuraavaan kahteen silmukkaan, Päätä ps:lla.
 4. Virkkaa vielä ympäri kerros kiinteitä silmukoita.
 5. Virkkaa vielä toinen samanlainen sydän.
 6. Kiinnitä sydämet toisiinsa oikealta puolelta ps:lla, jätä parin sentin mittainen pätkä auki, laita siitä täytevanua sisään haluamasi määrä, sulje lopuksi ps:lla.
 7. Käytä halutessasi saman väristä lankaa kuin työssäsi: virkkaa 6 kjs:aa, ota avaimenperärinkula ja sulje kjs-pätkä ps:lla niin, että rinkula jää sen ”sisälle” (kts mallikuva). Jätä lankaa riittävästi helmien pujottelua varten, älä siis päätä mitään tässä kohtaa.
 8. Vaihda tarvittaessa ohuempi neula (jos helmet sitä vaativat) ja pujottele haluamasi helmiä lankaan. Voit vetää viimeisen helmen läpi langan 2 kertaa, jotta koko helmiketju kiristyy sopivasti. Kiinnitä sydämen yläosaan keskelle parilla solmulla ja päättele lanka sydämen sisuksiin piiloon.

5 kommenttia: