kotiliesi

torstai 3. syyskuuta 2020

Omenakakku muropohjalla


Onko tuttua: keittiössä pyörii muropaketteja, joissa on jotain ihme jämiä jäljellä… Kukaan ei syö niitä ja isot pahvipakkaukset vievät paljon tilaa… Että mitähän asialle voisi tehdä? Noh, muroja voi hyödyntää leivonnassa! 😊 Tämän omenakakun pohjaan on käytetty murskattuja muroja ja voin sanoa, että toimii! En ole oikein ymmärtänyt omenakakun ja omenapiirakan eroa – muuta kuin kypsymisastia. Eli jos haluat tehdä tämän piirakkavuokaan, sekin käy! 😊 Itse tein irtopohjakakkuvuokaan, koska meillä ei tällä hetkellä ole mitään järkeviä piirakkavuokia (on seuraavana hankintalistalla).

*Vinkki: voit tehdä myös gluteenittomasti, vaihda jauhot gluteenittomiin ja tarkista käyttämäsi murot, että ovat gluteenittomia.



Omenakakku muropohjalla

Taikina:

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl jauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4 dl murskattuja muroja

Täyte:

  • n. 3 dl omenaraastetta / murskaa / kuutioita
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1 muna
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

Vatkaa sula rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa lisää. Yhdistä keskenään  jauhot, muromurska ja leivinjauhe. Yhdistä ja sekoita molemmat seokset ja levitä taikina voideltuun piirakka- tai kakkuvuokaan.

Valmista omenaraaste (tai murska / kuutiot) ja levitä pohjan päälle vuokaan. Sekoita muut täytteet (paitsi kaneli) ja kaada omenatäytteen päälle. Ripottele vielä lopuksi kanelia.

Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti