lauantai 3. lokakuuta 2020

DIY: virkkaa afrikankukkamatto ontelotrikookuteesta

Peruslangoista virkattu afrikankukkamatto on niin nähty ja tehty – vaikkakin edelleen yhtä kaunis, suloinen ja ihana virkata! 😊 Siitäkin huolimatta päätin kokeilla afrikankukkamattoa vähän isommalla profiililla, nimittäin ontelotrikookuteella. Yksi kukka valmistuu hetkessä ja tämä ei vaadi niin montaa kukkaa kasvaakseen isoksi. Suosittelen! 😊


Langan menekki: Novita Strömsö ontelotrikoolankaa, useita eri värejä

Virkkuukoukku: 8

Näissä on virkattu jokaisen ympäri ensin valkoisella kerros kiinteitä silmukoita ja lopuksi mustalla kerros pylväitä (terälehden korkeimpaan kohtaan aina 2 pylvästä samaan silmukkaan).

Afrikankukat on kiinnitetty toisiinsa neulalla ja mustalla langalla työn oikealta puolelta.

  • Virkkaa lenkkiin seuraavasti: 3 kjs (= 1 p) 1p, 1 kjs, 2 p, 1 kjs, 2 p, 1 kjs, 2 p, 1 kjs, 2 p, 1 kjs, 2 p, 1 kjs. Päättele ps:lla ensimmäiseen kjs:aan.
  • Virkkaa jokaiseen kjs-kaareen seuraavasti: 2 p, 2 kjs, 2 p. Toista vielä 5 kertaa.
  • Jatka seuraavasti: virkkaa jokaiseen kjs-kaareen 7 p, 1 kjs. Toista vielä 5 kertaa.
  • Virkkaa jokaiseen pylvääseen 1 ks (valkoisella) ja tee pylväsryhmien väliin 1 ks niin, että viet koukun 2. krs:n läpi kahden p-ryhmän väliin. Näin muodostuvat terälehdet.
  • Virkkaa vielä kerros pylväitä (mustalla). Huomioi terälehden korkeimpaan kohtaan aina 2 pylvästä samaan silmukkaan.
  • Kiinnitä afrikankukat toisiinsa kuvanmukaisesti neulalla ja langalla työn oikealta puolelta.
  • Virkkaa lopuksi koko maton ympäri ks:ta / p:itä. Kulmakohtiin voi edelleen tehdä lisäykset, mutta tilkkujen yhdistymiskohdissa voi tarpeen mukaan hypätä pari s:aa yli. Tarkkaile työtä jos se kupruilee/kiristää ja tee sen mukaiset toimenpiteet (vähennä s:ta/lisää s:ta).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti