maanantai 19. lokakuuta 2020

DIY: virkkaa naperolle halloween-kämmekkäät

Taas se on täällä, nimittäin Halloween-juhla. Sen verran se on Suomeenkin rantautunut, että sen ympärille on osattu rakentaa kaikenlaista: asiaan kuuluvat (karmivannäköiset) ruoat ja leivokset sekä rekvisiitat ja naamiaisasut. Ja mikäs siinä, jos tätä juhlaa haluaa viettää. 😊 Sen inspiroimana päätin virkata lapselle kämmekkäät. 😊 Voihan näitä tietysti muinakin aikoina käyttää… kai ? 😊

 

Halloween-kämmekkäät (n. 4-6 vuotiaalle)

 • Lankoja (ei kummoisia määriä): oranssia, mustaa ja valkoista
 • Virkkuukoukku 3 ½ + puikot 4 mm


*Kirjoittamattakin lienee selvää, että näitä kämmekkäitä virkataan kaksi joten en toista sitä erikseen enää tämän jälkeen. 😊

 1. Ensin virkataan kummituksen pyöreä pää valkoisella: virkkaa lenkkiin 12 ½ p, sulje ps:lla ja kiristä aloitusnaru niin ettei keskelle jää reikää.
 2. Virkkaa jokaiseen s:aan 2 ½ p:stä. Virkkaa seuraavaan kerrokseen vielä jokaiseen s:aan 1 ks.
 3. Silmät: virkkaa mustalla lenkkiin 12 ks:aa, sulje ps:lla ja kiristä aloitusnaru niin ettei keskelle jää reikää. Virkkaa vielä toinen ja kiinnitä neulalla ja langalla kuvanmukaisesti.
 4. Nenä ja suu: ota mustaa lankaa ja pujottele neulan avulla kuvanmukaisesti, päättele taakse.
 5. Varsinainen tilkku, johon pää kiinnitetään: virkkaa mustalla 6 kjs, yhdistä ps:lla renkaaksi. Virkkaa renkaaseen seuraavasti: 3 kjs ( = 1 p ) 2 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs.
 6. Seuraava kerros mustalla: jokaiseen s:aan 1 p, kulmakohtiin 2 p + 2 kjs + 2 p.
 7. Vaihda oranssi väri ja toista edellinen kerros.
 8. Virkkaa vielä oranssilla kerros ks:ta tilkun ympäri.
 9. Kiinnitä kummituksen pää tilkun keskelle neulalla ja valkoisella langalla.
 10. Kiinnitä kaksi tilkkua yhteen nurjalta puolelta (huomioi, että kummituspuoli tulee kämmenselän puolelle). Neulo toinen reuna kokonaan kiinni, toisen kohdalla jätä peukaloa varten aukko.
 11. Virkkaa peukaloaukon ympäri 2 krs:ta ks:ta + 1 krs ps:ta.
 12. Kämmekkäiden ranne- ja sormiosat (voit valita haluamasi värit tai tehdä kuten kuvassa): poimi ensin virkkuukoukun ja langan avulla ranneosan silmukat (4 puikkoa, 8 s:aa / puikko, yhteensä 32 s:aa). Neulo vielä samalla oranssilla langalla s:at takaosastaan puikoille.
 13. Vaihda väri ja aloita helmineule (joka toinen o, joka toinen n): ensimmäiset 3 krs:ta helmineuletta valkoisella siten, että aloitat oikealla silmukalla. Seuraavat 3 krs:ta mustalla värillä helmineuletta siten, että aloitat nurjalla silmukalla. Viimeiset 3 krs:ta oranssilla värillä siten, että aloitat oikealla silmukalla. Päättele lopuksi, Novitan sivuilta löytyy mielestäni paras ohje 😊.
 14. Sormiosat: sama ohje kuin ranneosassakin (helmineuletta, 3 eri väriä), mutta 2 kerrosta aina samaa väriä, sitten vaihto + aloitus nurjalla s:lla + lopuksi taas värinvaihto ja aloitus oikealla s:lla. Päättely samoin kuin ranneosassa.

 


 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti