kotiliesi

keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Leivo herkullisia fariinisokeri-keksimuru-kierrepullia


Pullat with a twist, näin tämän muotoilisin! 😊 Jos peruspulla on tehty, nähty ja syöty – kokeile tätä! Samalla saat hyvän syyn a) leipoa ja b) käyttää taikinaan keksijämiä ja ehkä sen fariinisokerin pussin lopun… 😊

 

Fariinisokeri-keksimuru-kierrepullat 18 kpl

  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 8 dl jauhoja
  • 100 g leivontamargariinia

Täyte

  • Juoksevaa margariinia
  • 1 dl keksimuruja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia

 

Voiteluun muna

Pinnalle raesokeria

 

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (esim mikrossa). Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Ota osa jauhoista sivuun (vaikka kolmasosa) ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää tämä taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää hiljalleen myös loput jauhot ja sula margariini. Alusta kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla noin tunti.

Valmista täyte. Tee haluamistasi kekseistä keksimurua ja sekoita se fariinisokerin kanssa. Lisää joukkoon vielä kaneli. Sekoita niin, että lopputuloksessa ei ole paakkuja.

Kaada kohonnut taikina pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli tasaiseksi, n. 30 x 40 cm kokoiseksi. Levitä kaulitulle taikinalle juokseva margariini pullasudin avulla. Ripottele fariinisokeri-keksimuru-kaneliseos päälle. Rullaa tangoksi ja leikkaa terävällä veitsellä 9 osaan, asettele vaikka muffinssivuokiin. Voitele vielä munalla ja ripottele raesokeri. Tee sama toiselle taikinan puolikkaalle sillä välin kun ensimmäinen satsi on uunissa. Paista 225 asteessa n. 13-15 minuuttia.


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti