torstai 12. marraskuuta 2020

DIY: suomukämmekkäät

 


Jos peruskämmekkäät kaipaavat mielestäsi jotain uutta, virkkaa niihin suomuja – tarkemmin sanottuna krokotiilinsuomuja. 😊 Eivät ole vaikeita tehdä kun homman tajuaa, toki vie aikaa hitusen enemmän kuin ne peruskämmekkäät. Lopputulos on kyllä katsomisen arvoinen. 😊

 

 • Langan menekki: n. 100 g / pari
 • Virkkuukoukku: 3 ½
 • *Vinkki: näissä jos missä toimii kaikenlaiset pätkävärjätyt langat. Värit tulevat kivasti esiin erilaisissa kuvioissa. 😊
 • Suomukämmekkäät aloitetaan sormiosasta. Ranneosa on näissä tehty neulomalla, mutta jokainen saa tehdä kuten tykkää. 😊
 • Koko on suurinpiirtein naisten M-käsine. Kämmekkäät onneksi myötäilevät aina parin koon verran. 😊

 


 1. Luo 45 kjs, yhdistä ps:lla isoksi renkaaksi. Suomuja varten pohjustetaan aina edellinen kerros tekemällä pylväitä. Mielestäni paras suomuohje löytyy täältä. Poikkeuksena näissä ei virkata tasoa vaan aina ympyrää. Jokaiseen suomukerrokseen tulee aina 7 suomua ja työssä siis edetään koko ajan ylhäältä alaspäin eli sormista kohti rannetta.
 2. Kun olet virkannut 4 suomukerrosta, tehdään peukalolle oma kohta. Kun olet saanut päätökseen sen neljännen kerroksen, virkkaa heti perään 18 kjs ja hyppää yli yksi suomu, yhdistä heti sen jälkeen kjs-ketju ps:lla reunaan. Tee normaalisti suomun pohjustuskerros ja kun tulet uudelleen kjs-ketjuun, virkkaa siihen 20 ks:aa. Päättele taas samaan kohtaan ja lähde tekemään suomuja normaalisti. Peukalon kohtaan tulee yhteensä 4 suomua (joista oikeastaan reunimmaiset muodostuisivat joka tapauksessa). Voit joutua vähän sumplimaan välisilmukoiden määrässä, ei se aina ole niin tarkkaa onko niitä 2 tai 3 😊.
 3. Jatka vielä yksi suomukerros eli loppua kohden on kaksi sellaista kerrosta, jossa on suomuja 9 kpl.
 4. Virkkaa ympäri kerros ks:ta. Poimi tämän jälkeen langan ja virkkuukoukun avulla silmukoita puikkoja varten. Jaa tasaisesti silmukat neljälle puikolle. Neulo ensimmäinen kerros silmukoiden takareunasta, ei tule koloja.
 5. Aloita helmineule: joka toinen oikein, joka toinen nurin. Tämä sääntö vaihtuu 2 kerroksen välein. Ensimmäisellä helmineulekerroksella kavenna sen verran silmukoita pois, että lopulta jokaisella puikolla on 10 s / puikko. Itsellä tuli 4 ylimääräistä silmukkaa, joten kavensin jokaisen puikon lopussa yhden pois.
 6. Neulo vartta niin pitkälle kuin haluat. Lanka yleensä loppuu ensin… Tästä löydät parhaimman päättelyohjeen. 😊
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti