maanantai 9. marraskuuta 2020

DIY: virkattu pussukka

 


Tämä hauska pussukka on virkattu oman maun ja mielen mukaan – ja sehän onkin parasta! 😊 Toki kerron teille ohjeet ja vinkkejä, mutta niitä voi soveltaa miten hyvältä tuntuu. 😊

Tarvitset:

 • Lankoja, n. 4 x 50 g (tässä käytetty 5 eri väriä)
 • Pari puuhelmeä
 • Koristenappi
 • Virkkuukoukku 3 ½ (paitsi kiristysnauhan teossa 8 mm)

*Vinkki: voit toki käyttää ihan mitä värejä haluat, mutta suosittelen valitsemaan 4-5 väriä, jotka sointuvat kivasti toisiinsa. Niitä voit sitten käyttää miten huvittaa, sikin sokin siellä täällä 😊.


Pussukka koostuu kuudesta isoäidinneliöstä, jotka on ommeltu yhteen pötköksi/renkaaksi. Siitä on lähdetty virkkaamaan sekä yläosaa että alaosaa, pääosin puolipylväillä. Tässäkin kohtaa voit soveltaa virkkaamalla vaikka pelkkiä pylväitä, kiinteitä silmukoita – tai kaikkia eri järjestyksessä. Värien ja muotojen kontrastit syntyvät juuri tästä! 😊

 1. Virkkaa ensin 6 kpl isoäidinneliötä. Oletan tässä kohtaa, että osaamista löytyy, mutta linkki ohjeeseen on täällä. Yhdistä neliöt toisiinsa neulalla ja langalla nurjalta puolelta.
 2. Lähde virkkaamaan ensin alaosaa (eli siihen isoäidinneliöistä koostuvan renkaan alapuolelle): muutama kerros puolipylväillä, värejä vaihdellen. Virkkaa sitten pohja: luo lenkkiin 10 puolipylvästä, sulje piilosilmukalla. Virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 uutta puolipylvästä. Seuraavalla kerroksella joka toiseen 2 uutta puolipylvästä, seuraavalla joka kolmanteen kaksi jne jne. Kasvata pohjaympyrän kokoa haluttuun mittaan eli kun se on halkaisijaltaan pussukan levyinen. Neulo pohja kiinni piilosilmukoilla.
 3. Tee alaosaan koristereunus: virkkaa ensin alaosaan kerros kiinteitä silmukoita niin, että kerros todellakin jää ikään kuin  ulkopuolelle. Virkkaa tähän kerrokseen seuraavasti: samaan silmukkaan 6 pylvästä, hyppää pari seuraavaa silmukkaa yli piilosilmukoilla ja tee taas samaan silmukkaan 6 pylvästä jne koko kerros loppuun. Voit vielä lopuksi virkata koristekerroksen reunoja pitkin kiinteitä silmukoita.
 4. Lähdetään virkkaamaan yläosaa: erivärisiä kerroksia mielesi mukaan joko puolipylväillä tai pylväillä. Kun pussukan koko on mielestäsi riittävä, virkkaa vielä yläosaan isoäidinneliötekniikalla aina 3 pylvään ryhmiä ja taas väliin 1 ketjusilmukka. Näin saadaan reiät kiristysnarulle.
 5. Voit vielä virkata yläosaan samanlaisen koristereunan kuin alaosaankin. Tätä varten ei tarvitse virkata erillistä kiinteiden silmukoiden kerrosta.
 6. Kiristysnaru: ota 3 eriväristä lankaa ja virkkaa 8 mm koukulla sopivan mittainen pätkä ketjusilmukoita niin, että se yltää pujotettuna pussukan ympäri. Pujottele naru. Kiinnitä kiristysnarun päihin koristehelmet.
 7. Tee vielä koristekukka: virkkaa lenkkiin 11 puolipylvästä. Sulje kerros piilosilmukalla. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ( = 1 pylväs ) ja samaan silmukkaan 4 pylvästä. Päätä kukan terälehti tekemällä piilosilmukka aloitussilmukkareikään. Hyppää yli seuraava silmukka piilosilmukalla ja sitä seuraavaan tee 5 pylvästä ja sulje taas piilosilmukalla aloitussilmukkareikään. Hyppää piilosilmukalla seuraava silmukka yli ja sitä seuraavaan taas 5 pylvästä. Jatka tätä kunnes terälehtiä on 5 kpl. Kiinnitä lopuksi koristenappi ja kukka kiinni pussukkaan.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti