perjantai 20. marraskuuta 2020

DIY: virkattu tablettisuojus

 


Mikäli mielit persoonallista säilytyspussukkaa tabletille, tee sellainen itse! 😊 Tämän pussukan inspiraationa toimii leppäkerttu - värejä, keskiraitaa ja pallukoita myöten. 😊 Voit toki virkata myös puhelimelle tämän suojapussukan, tai oikeastaan mitä tarkoitusta varten vaan!

Huomioi kuitenkin pari juttua:

 1. Keskiraitana toimivan vetoketjun tulisi olla sen mittainen, että se oma tabletti/puhelin mahtuu siitä luukusta sisälle. Käytä siis vetoketjua sopivana mittarina! 😊
 2. Ja juuri äskeisestä syystä johtuen en voi antaa tarkkoja silmukkamääriä juuri sinun tablettipussukkaa varten. Tämä pussukka on virkattu 7 tuuman tabletille. Se mahtuu suht hyvin luukusta sisään, ilman suojakuorta tietysti 😊. Tämän pussukan vetoketju on mitaltaan 15 cm (+ 1 cm molemmissa päissä kiinnitysvaraa).

Tarvitset:

 • Lankaa: punaista, mustaa ja valkoista. Yhteensä n. 50 g. Mustaa menee eniten.
 • Virkkuukoukku 3 ½ (paitsi takaosa virkattu paksummalla langalla + paksummalla koukulla, 6 mm)
 • Vetoketju, omiin tarpeisiin sopivan mittainen.
 • Nepparipari silmiksi.
 • Halutessasi koristenappi

Tässä on ollut seuraavanlainen työjärjestys: ensin virkataan edestakaisin virkkausta (puolipylväitä) punaiset osat, 2 kpl. Niiden väliin on kiinnitetty vetoketju. Sen jälkeen yhteinen musta osa (jossa silmät kiinni). Sitten silmät ja mustat koristepallukat + lopuksi nappi ja takaosan virkkaus.

 • Punainen suorakulmion muotoinen kaistale, virkkaa näitä 2 kpl: luo tarpeellinen määrä ketjusilmukoita, tässä 30. Virkkaa edestakaisin puolipylväitä muutama kerros. Muista aina kerroksen alussa 2 ketjusilmukkaa, jotta reuna ei ala kiristää. Tässä yhden suorakulmion koko on n. 16 x 5 cm.
 • Virkkaa suorakulmion ympäri punaisella kerros kiinteitä silmukoita, sitten vielä kerros mustalla kiinteitä silmukoita.
 • Seuraavaksi kiinnitetään vetoketju suorakulmioiden väliin pitkälle sivulle. Ompele käsin mustalla langalla.
 • Virkkaa musta yläosa (silmien alapuoleinen kohta siis): aloita suorakulmion yläreunasta ja virkkaa mustalla edestakaisin korkeudeltaan n. 5 cm mittainen pätkä.
 • Silmät: virkkaa lenkkiin valkoisella 12 puolipylvästä. Virkkaa vielä jokaiseen silmukkaan 1 kiinteä silmukka. Kiinnitä silmä mustaan taustaosioon ja sen jälkeen neppari valkoiseen osaan kiinni.
 • Mustat pallukat, isompi: virkkaa lenkkiin 10 puolipylvästä, seuraavaksi jokaiseen silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa. Pienempi pallukka: virkkaa lenkkiin 10 puolipylvästä ja päättele. Kiinnitä pallukat langalla ja neulalla mallikuvan mukaisesti tai oman mielen mukaan.
 • Virkkaa vielä mustalla kerros kiinteitä silmukoita työn ympäri. Seuraavaksi virkataan pohjaosa/alapuoli: voit käyttää paksumpaa mustaa lankaa ja paksumpaa virkkuukoukkua (6 mm), jotta työ valmistuu nopeammin. Luo se määrä silmukoita, mikä on yhden sivun pituus. Voit päättää haluatko virkata edestakaisin pitkää vai lyhyttä sivua. Sitä sitten virkataan edestakaisin esim. puolipylväillä, kunnes on etuosan kokoinen. Neulotaan kappaleet lopuksi kiinni mustalla langalla.
 • Kukka: virkkaa lenkkiin 11 puolipylvästä. Sulje kerros piilosilmukalla. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ( = 1 pylväs ) ja samaan silmukkaan 4 pylvästä. Päätä kukan terälehti tekemällä piilosilmukka vielä samaan silmukkaan. Hyppää yli seuraava silmukka piilosilmukalla ja sitä seuraavaan tee 5 pylvästä ja sulje taas piilosilmukalla samaan silmukkaan. Hyppää piilosilmukalla seuraava silmukka yli ja sitä seuraavaan taas 5 pylvästä. Jatka tätä kunnes terälehtiä on 5 kpl.
 • Kiinnitä lopuksi koristenappi ja kukka kiinni tablettisuojukseen.

      


                                                               

2 kommenttia:

 1. Jestas kuinka söpö! Ja varmasti tosi käyttiskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Juu kyllä hän (kerttu 🐞) on myös varsin käytännöllinen. 👍

   Poista