kotiliesi

torstai 5. marraskuuta 2020

Isänpäivätarjoilut x 4

 


Joko olet suunnitellut isänpäivän tarjottavat? Mikäli asia on vielä vaiheessa, ehkä näistä on apua! 😊 Tästä postauksesta löydät ohjeet seuraaviin:

 

  • Gluteenittomat lakritsimokkapalat
  • Gluteenittomat tiikeriporkkanamuffinssit
  • Kitkat-kakku
  • Dallaspullat mangorahkatäytteellä

 


Gluteenittomat lakritsimokkapalat (pellillinen)
  • 150 g sulaa voita/juoksevaa margariinia
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl lakritsijauhetta (esim. Urtekram Luomu lakritsijauhe)
 
Kuorrutus / koristelu
  • 7 kpl lakritsipatukoita  (esim. Kick)
  • 2 dl kuohukermaa 
  • Nonparelleja 

  1. Lisää sulaan voihin/margariiniin sokeri ja munat, sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa taikinaan, sekoita.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä uunista tullessa.
  3. Tee lakritsipatukoista pienempiä paloittelemalla ja laita kattilaan. Kaada mukaan kuohukerma ja keitä seosta kunnes se on yhtenäistä.
  4. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele nonparelleilla.

 

 


Gluteenittomat tiikeriporkkanamuffinssit

12 kpl

  • 1 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 1 dl sulaa voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria


Lisäksi taikinan jakamisen jälkeen:

3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta


Vatkaa voi, sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja vatkaa vielä hetki. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Yhdistä nestemäisten ainesten kanssa.

Jaa taikina kahteen kulhoon, jotta saat ”tiikeriefektin” muffinsseihin. Lisää toiseen kulhoon 3 ruokalusikallista gluteenitonta jauhoseosta ja toiseen 3 ruokalusikallista kaakaojauhetta.

Voitele muffinssivuoka ja lusikoi aina kuhunkin koloon puolet kumpaakin taikinaa. Älä täytä ihan täyteen. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.


 

Kitkat-kakku

Kakkupohja (G + L)

  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Pari tippaa sitruunamehutiivistettä


Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuoka ja jauhota. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita leivinjauhe, gluteeniton jauhoseos ja perunajauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 min kunnes kakku on kypsä.
 
Koristelu

  • 2 dl vadelmahilloa
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 2 rkl kaakaotomusokeria
  • KitKat -suklaapatukoita (tai vastaavia) n. 40 kpl
  • Erilaisia karkkeja

*Huom! Tavalliset KitKat -patukat sisältävät vehnää. Gluteenitonta vastaavalla ajatuksella valmistaa Tesco, kts. lisää tästä linkistä.


Jaa kakkupohja terävällä veitsellä kolmeen osaan. Kostuta maidolla. Laita kerrosten väliin vadelmahilloa. Kun kakku on koottu, laita suklaapatukat aitamaisesti ympäri ja kiinnitä kauniilla nauhalla. Nauhakiinnitys on oikeastaan välttämätön, muuten patukat kaatuilevat (ja hajoavat samalla ).

Vuoraa kakun päälliosa vaniljarahka-kaakaotomusokerikuorrutteella. Koristele lopuksi kuvan mukaisesti karkeilla ja suklaalla tai omalla tyylillä 😊.

 


 

Dallaspullat mangorahkatäytteellä

Noin 12 pullaa

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 5 ½  dl erikoisvehnäjauhoja
  • 75 g voita
  • 1 muna taikinaan
  • 1 muna voiteluun

Täyte

  • 50 g voita
  • 1 pussi mangonmakuista kastikejauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 prk (200 g) mangorahkaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma; sekoita kevyesti. Lisää hiljalleen jauhoja samalla taikinaa vaivaten. Lisää loppuvaiheessa sulatettu voi. Jätä taikina kohoamaan noin tunniksi.

Levitä kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa hetken aikaa. Kauli levyksi jauhotetulla alustalla ja anna hetki levätä liinan alla. Valmista sillä välin täyte. Yhdistä sulatettu voi ja kananmuna sekoittamalla. Lisää joukkoon mangokastikejauhe, sokeri ja rahka. Sekoita ja levitä taikinalevylle. Rullaa taikina ja leikkaa 12 palaa (tai oman muffinssivuoan kolojen verran…) terävällä veitsellä.

Laita jokainen pulla paperiseen muffinssivuokaan ja sen jälkeen muffinssipellin koloon. Voitele munalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti