kotiliesi

tiistai 22. joulukuuta 2020

Piparkakkujoulutortut


Jos haluat (tavallaan) päästä joululeivonnassa helpolla, niin yksi vaihtoehto on yhdistää piparkakku- ja joulutorttutaikina. 😊 Vielä kun tähän ymppäisi jotenkin pakastevalmiin pullataikinan niin johan olisi 😊 (liikaa kärpäsiä yhdellä iskulla?)

Molemmat taikinat kannattaa voidella munalla ennen muotoiluvaihetta. Nimittäin piparitaikinaa on normaalisti tarkoitus kypsentää uunissa huomattavasti vähemmillä minuuteilla. Ihan vaan se munalla voitelu, ettei pala. 😊

 

Piparkakkujoulutortut

1 iso lehtitaikinalevy (660 g)

1 pkt piparkakkutaikinaa (500 g)

1 muna

Tomusokeria koristeluun

Sulata pakkaukset ohjeen mukaan. Kauli ensin lehtitaikinalevy isoksi levyksi. Voitele sen pinta munalla. Kauli piparkakkutaikina samankokoiseksi levyksi ja voitele sekin pinnalta munalla. Kun nämä kaksi taikinaa ovat päällekkäin, pyöritä rullalle. Leikkaa n. 2 cm levyisiä kierteitä ja asettele joko muffinssivuokiin tai suoraan uunipellille leivinpaperin päälle. Voit muotoilla myös perinteiseen tapaan tortut ja laittaa luumuhillon keskelle. Tyyli on vapaa 😊. Voitele tortut vielä kerran päältä päin munalla ja paista 200 asteessa n. 12-15 minuuttia. Koristele jäähtyneet piparkakkutortut tomusokerilla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti