keskiviikko 10. helmikuuta 2021

DIY: virkatut pussukat puhelimelle ja tabletille


Ystävänpäivä taas käsillä etkä tiedä miten muistaa ystävääsi? Leivontarintamalla ei mitään uutta tarjolla ja ne sydämenmuotoiset suklaatkin on niin nähty (ja syöty) … Mitä jos virkkaisit ystävällesi tabletti- ja/tai puhelinpussukan? Käytä perinteisiä ystävänpäivän värejä (eli vaaleanpunaista, pinkkiä, violettia… 😊) ja virkkaa koristeeksi pari sydäntä. Voit soveltaa haluamasi mukaan joko puhelinpussukkaan sydämet tai tablettisuojukseen siksak-virkkausta – valinta on sinun! 😊

 

Tablettisuojus

 • Koostuu kahdesta virkatusta suorakulmionmuotoisesta kappaleesta, jotka on virkattu toisiinsa kiinni piilosilmukoilla
 • Koristeina päälle ommeltuja sydämiä ja ”pallukkareunat” ylhäällä ja alhaalla (voit tehdä eri väreillä)
 • Sulkemismekanismi sydännapilla ja ketjusilmukkalenkillä

 

Tämä suojus on virkattu 7 tuuman tabletille ja se on kooltaan 14 x 18 cm. Huomioi silmukoiden määrässä siis oman/ystäväsi tabletin koko! 😊

 

 • Jos haluat tehdä koristeeksi ”pallukkareunan”, tulisi silmukkamäärän olla siihen sopiva. Yksi pallukka vie aina yhden silmukan. Tässä on ensin luotu ketjusilmukkapätkä (24 s) ja siihen päälle pari edestakaisin kerrosta kiinteitä silmukoita. Aloita pallukoiden virkkaus, kun menossa on nurja puoli; tällöin pallukka muodostuu työn oikealle puolelle: virkkaa alkuun 3 kiinteää silmukkaa ja sitten pallukka 4:een silmukkaan: *5 pylvästä samaan silmukkaan ja vedä kerralla lanka kaikkien koukulla olevien 6 silmukan läpi, tee vielä päälle 1 ketjusilmukka.* Toista *_* koko kerros loppuun, viimeiseen 3:een silmukkaan jokaiseen 1 kiinteä silmukka. Käännä työ. Virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen kiinteään silmukkaan uusi kiinteä silmukka ja jokaisen pallukan keskelle yksi kiinteä silmukka.
 • Vaihda halutessasi väri takaisin vaaleanpunaiseen ja jatka edestakaisin kerroksia pylväillä, kunnes on aika tehdä pallukkarivi yllä olevan ohjeen mukaisesti. Huomioi koko ajan oman/ystäväsi tabletin koko ja virkkaa kerroksia sen mukaan.
 • Pallukkarivin jälkeen pari kerrosta vielä pohjavärillä ja viimeiseksi erivärillä kerros piilosilmukoita koristereunaksi.
 • Voit virkata pussukan takakappaleen myös näin tai sitten ihan vaan edestakaisin kerroksia pelkillä pylväillä.

 


Sydämen ohje

 • Tee sormen ympäri aloituslenkki ja virkkaa siihen seuraavasti: 2 ketjusilmukkaa, 3 pitkää pylvästä, 4 pylvästä, 1 pitkä pylväs, 4 pylvästä, 3 pitkää pylvästä. Virkkaa lopuksi vielä 2 ketjusilmukkaa ja kiristä sydämen keskikohta niin ettei keskelle jää reikää. Päätä kerros piilosilmukalla sydämen ”keskireikään”.
 • Virkkaa 1 kiinteä silmukka edellisen kerroksen kahden ketjusilmukan ali. 2 puolipylvästä seuraavaan silmukkaan, 3 puolipylvästä seuraavaan silmukkaan, 2 puolipylvästä seuraavaan silmukkaan, 1 puolipylväs seuraavaan kolmeen silmukkaan, 2 puolipylvästä seuraavaan silmukkaan. Nyt ollaan sydämen kärjessä ja siihen silmukkaan 1 puolipylväs + 1 pylväs + 1 puolipylväs. 2 puolipylvästä seuraavaan, 1 puolipylväs seuraavaan kolmeen silmukkaan, 2 puolipylvästä seuraavaan silmukkaan, 3 puolipylvästä seuraavaan silmukkaan, 2 puolipylvästä seuraavaan silmukkaan. Lopuksi 1 kiinteä silmukka ja päätä piilosilmukalla aloituskohtaan.
 • Jos haluat tehdä pienemmän sydämen, jätä toinen kerros virkkaamatta. Virkkaa joka tapauksessa aina lopuksi kerros kiinteitä silmukoita ympäri, voit tehdä sen eri värillä. Kiinnitä sydämet mielellään siinä vaiheessa (neulalla ja langalla) kun et ole vielä yhdistänyt pussukan etu- ja takaosaa. On helpompaa! 😊
 
 • Yhdistä etu- ja takakappaleet toisiinsa samanvärisellä langalla piilosilmukoilla.
 • Virkkaa pussukan sulkemista varten ketjusilmukkapätkä (n. 20 kjs) ja kiinnitä aukkokohdan toiselle puolelle niin, että etupuolelle muodostuu lenkki koristenappia varten. Kiinnitä koristenappi neulalla ja langalla.


 

Puhelinpussukka

Virkataan kaksi suorakulmion muotoista kappaletta.

 • Tämä on tehty siksak-virkkauksella ja ”huippujen” ja ”alakohtien” väliin jää aina 3 silmukkaa. Luo 18 ketjusilmukkaa. Tässä siksak-tekniikassa noudatetaan seuraavaa kaavaa: 3 pylvästä, kolmeen seuraavaan silmukkaan 3 pylvästä yhteen (= virkkaa 3 pylvästä viimeistä langankiertoa ja läpivetoa vaille valmiiksi, kierrä lanka koukulle ja vedä kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi), 3 pylvästä, seuraavaan silmukkaan 1 pylväs + 1 ketjusilmukka+  1 pylväs samaan, 3 pylvästä, 3 pylvästä yhteen, 3 pylvästä, lopuksi 3 pylvästä. 
 • Noudata tätä ja käännä työ kerroksen lopussa. Voit vaihdella värejä mielesi mukaan. Voit virkata takakappaleen samalla tekniikalla tai edestakaisin kerroksia pylväillä tai haluamallasi tyylillä. Virkkaa lopuksi koristekerros eri värillä piilosilmukoilla.
 • Yhdistä etu- ja takakappaleet toisiinsa samanvärisellä langalla piilosilmukoilla.
 • Virkkaa pussukan sulkemista varten ketjusilmukkapätkä (n. 15 kjs) ja kiinnitä aukkokohdan toiselle puolelle niin, että etupuolelle muodostuu lenkki koristenappia varten. Kiinnitä koristenappi neulalla ja langalla.

 


 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti