lauantai 13. helmikuuta 2021

Laskiaistaskut


Laskiaisen aikaan on tapana tarjoilla niitä pullia. Ja viime aikoina on keksitty ties mitä hybridejä, joissa yhdistyy tortut, pullat, leivokset, tötteröt – you name it. 😊 Ja täyte voi olla mitä vaan nutellan ja lakritsikastikkeen väliltä…. Jep, kukin tyylillään! 😊 Jos haluat helppoa, hyvää ja vähän erilaisempaa (aina pitää yrittää erottua joukosta ….) niin tee laskiaistaskuja! 😊

 

Laskiaistaskut (n. 10 kpl)

  • Paketti voitaikinalevyjä
  • 1 prk rahkaa
  • 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 1 muna voiteluun

Ota voitaikinapaketti sulamaan ajoissa. Mikäli haluat, voit tehdä vain 5 isoa taskua tai kaulia taikinalevyistä pitempiä ja jakaa kahtia. Ota alumiinifoliosta n. 15 cm levyisiä siivuja ja taittele ne ”ilmavasti”, älä lyttää. Taita aina yksi tasku ja asettele alumiinifolio väliin niin että taikinataskun toinen reuna jää auki. Voitele lopuksi munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Niin ja älä pelästy jos (kun) taskut avautuvat liikaa uunissa, niitä pystyy vielä korjailemaan heti uunista ulos tultuaan. 😊

Valmista täyte: sekoita rahkapurkki ja vaniljakreemijauhe, anna kylmetä/jähmettyä vielä hetken jääkaapissa. Pursota jäähtyneiden taskujen sisään ja tarjoile! 😊


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti