lauantai 6. maaliskuuta 2021

Croissantkranssi cheddar-sienitäytteellä

 


Tämä Danerolles valmistaikina on monelle jo tuttua huttua, mutta itse olen ehkä vähän myöhäisherännäinen tässä(kin) asiassa. Johtunee suurimmaksi osin siitä, etten niitä itse kuitenkaan voi syödä koska gluteenittomuus. Päätin silti kauppareissun yhteydessä napata pari purkkia ja testata mikä juttu. 😊

Okei, avaaminen on erikoinen hetki (”puff” kun purkki avautuu ja taikina vaan tursuaa ulos, okei…) ja taikina esivalmisteltuine kolmioineen mielenkiintoinen 😊. Mutta ei siis huonoa sanottavaa! Varsin kätevää ja kranssin lisäksi paistoin niitä perinteisiä voisarvia omena-marmeladi-täytteellä ja ihan onnistunut kokemus, suosittelen! 😊 Vaikka eiköhän kaikki ole jo tämän(kin) tuotteen testanneet… 😊


 

Croissantkranssi cheddar-sienitäytteellä

  • 1 prk Danerolles valmista croissant-taikinaa
  • 1 dl cheddar-juustoraastetta
  • 1-2 dl sieniä (esim kantarellit pakastimesta ovat ihan fine 😊 )
  • 1 muna voiteluun

Avaa taikinapurkki ja levitä rulla, irrota kolmiot toisistaan ja asettele uunipellille, leivinpaperin päälle (leveät osat pellin keskiosaan päin). Raasta juusto ja sekoita se sienien kanssa. Voit jättää osan raasteesta levitettäväksi kranssin päälle ennen uuniin menoa. Levitä täyte kolmioiden leveän osan päälle ja rullaa kranssi kiinni osa osalta. Taita kolmion kärki aina taikinapalan alapuolelle asti. Voitele munalla, levitä halutessasi juustoraaste ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.


 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti